08:20 02.10.2018

Переоснащені КПВВ "Каланчак" і "Чонгар" можуть запрацювати вже в кінці 2018

2 хв читати
Переоснащені КПВВ "Каланчак" і "Чонгар" можуть запрацювати вже в кінці 2018

Оновлені і переоснащені КПВВ "Каланчак" і "Чонгар" можуть запрацювати вже в кінці цього року, повідомила прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За словами міністра МВС Арсена Авакова, щодня в одну сторону КПВВ перетинає понад 4 тис. осіб і проблеми там накопичуються щодня, тому всім органам, задіяним до функціонування пунктів пропуску необхідно об'єднати зусилля.

"Проект будівництва КПВВ і сервісних зон на лінії розмежування з окупованих АР Крим в районі Каланчака і Чонгару розроблявся майже рік. Він складається з двох частин: перша частина - державна. Це безпосередньо пункти пропуску, прикордонна, поліцейська, міграційна і митна функції, а друга - сервісна зона, буде будуватися за рахунок інвестиційних коштів. Також у проекті передбачено будівництво зони для паркування авто, штраф майданчика і автовокзал з ліцензійними перевізниками. У разі виконання всіх вимог, перший оновлений КПВВ може бути відкритий в кінці року", - зазначив глава МВС на міжвідомчій координаційній нараді в МВС України в понеділок.

В інформації зазначено, що проектом передбачено оснащення режимної зони, де виконуватимуть свої завдання державні служби, збільшення вдвічі пропускних вікон і автомобільних проїздів, у сервісній зоні будуть приміщення ЦНАП, щоб максимально наблизити всі послуги, за якими громадяни України з окупованих територій перетинають лінію розмежування. Землю під проект виділено Херсонською обласною державною адміністрацією, Службою автомобільних доріг та Держводагентством.

Заступник міністра інфраструктури Юрій Лавренюк, керуючий проектом, повідомив, що кошти на нього вже виділені з резервного фонду. Вартість робіт становить близько 105 млн грн.

"У серпні цього року Урядом було прийнято рішення про виділення коштів в розмірі 105 млн грн з резервного фонду. Це проект, який розробив проектний інститут СБУ, з модульних конструкцій, які можна будь-якої хвилини демонтувати. Наразі проект готовий і проходить процедуру експертизи", - зазначив Ю.Лавренюк.

За словами першого заступника міністра з питань тимчасово окупованих територій і вимушено переміщених осіб Юсуфа Куркчі, особливу увагу слід приділити автобусному сполученню між Україною та окупованим Кримом.

"Великий пасажирський трафік зараз дозволяє діяти нелегальним перевізникам, коли дві компанії - одна з окупаційної сторони, а інша - з нашої, довозять до пункту пропуску, люди переходять, а потім за спеціальними "мітками" переходять до потрібного автобуса. Тому в сервісній зоні також буде атестована автостанція. Це дозволить, по-перше, гарантувати людям безпеку перевезення на сертифікованому транспорті, а, по-друге, це підвищить імідж нашої країни", - сказав Ю.Куркчі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА