17:07 02.10.2018

Airbus оголосив конкурс проектів для освоєння Місяця

2 хв читати
Airbus оголосив конкурс проектів для освоєння Місяця

Європейська аерокосмічна корпорація Airbus оголосила конкурс проектів технічних інновацій на Місяці.

У конкурсі під назвою "Політ на місяць" (Moon Race) зможуть взяти участь стартапи, а також дрібні та середні компанії з усього світу, повідомив підрозділ компанії Airbus Defence & Space на Міжнародному конгресі астронавтики (IAC) у Бремені.

Прийом заявок стартує на початку 2019 року, тоді ж буде оприлюднено детальні умови.

Конкурс відбуватиметься в чотирьох категоріях: виробництво і видобуток сировини, рослинне відтворення на місячній поверхні, а також отримання та акумуляція електроенергії. Зокрема, йдеться про виробництво різних предметів із місячної сировини, енергопостачання на Місяці, видобуток різної сировини (включно з водою) та будівництво оранжерей.

Журі у складі незалежних експертів визначить у кожній категорії переможців, яких буде оголошено на наступному конгресі IAC восени 2019 року у Вашингтоні.

Airbus має намір за допомогою міжнародного конкурсу просувати дослідження супутника Землі, а також зробити можливим його освоєння людиною.

Як повідомила прес-служба Airbus Defence & Space, мета полягає в розвитку технологій, "необхідних для постійної присутності людини на Місяці".

"Перш ніж ми вирушимо на Марс або іншу далеку планету, люди спершу мають навчитися виживати в космосі. Там є радіоактивне випромінювання, екстремальні температури, немає повітря для дихання, і падають метеорити! Як нам із цим впоратися? Найкращий спосіб це дізнатися - створити спільноту на Місяці, щоб досліджувати і вчитися", - йдеться на сторінці проекту.

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА