17:48 02.10.2018

Глава служби безпеки Януковича має намір надати свідчення про участь "Боширова" у вивезенні екс-президента до Криму в 2014 році

2 хв читати
Глава служби безпеки Януковича має намір надати свідчення про участь "Боширова" у вивезенні екс-президента до Криму в 2014 році

Начальник служби безпеки колишнього президента України Віктора Януковича Костянтин Кобзар звернувся до Оболонського районного суду Києва з проханням надати свідчення щодо участі полковника Головного розвідувального управління (ГРУ) РФ Анатолія Чепиги, також відомого як "Руслан Боширов", у супроводі В.Януковича до Криму в лютому 2014 року.

Скан-копію відповідної заяви від 2 жовтня на ім'я головуючого у справі про держзраду В.Януковича судді Владислава Дев’ятка оприлюднив на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок адвокат екс-президента Віталій Сердюк.

"У зв'язку з поширенням у ЗМІ інформації про участь громадянина Російської Федерації Боширова/Чепиги в охороні та супроводі президента України Віктора Федоровича Януковича до АРК Крим у лютому 2014 року повідомляю про готовність надати суду свідчення з цього приводу. Прошу суд забезпечити мій допит у судовому засіданні у цій справі", - йдеться в тексті документа.

Як повідомлялося, колишній журналіст "Центру управління розслідуваннями" Сергій Канєв раніше заявив, що підозрюваний Лондоном в отруєнні екс-агента російської розвідки Сергія Скрипаля полковник ГРУ РФ А.Чепига (також відомий як "Руслан Боширов") очолював операцію з вивезення В.Януковича через Крим до РФ. За інформацією С.Канєва, саме за цю спецоперацію А.Чепига отримав звання "Герой Росії".

У свою чергу міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков на зустрічі з міністром із питань безпеки та економічної злочинності Великої Британії Беном Воллесом (Ben Wallace) заявив, "що в Україні впізнали одного з учасників атаки в Солсбері, офіцера ГРУ РФ, який був причетний до вивезення екс-президента - втікача Януковича з України".

Раніше Лондон назвав виконавцями замаху на С.Скрипаля та його дочку російських громадян Петрова і Боширова, які є, за твердженням британських спецслужб, агентами ГРУ. Пізніше було заявлено, що Боширов насправді є героєм Росії Анатолієм Чепигою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА