17:30 03.10.2018

"Верховний суд Криму" пом'якшив на місяць вирок українцю Балуху

2 хв читати
"Верховний суд Криму" пом'якшив на місяць вирок українцю Балуху

"Верховний суд Криму" в середу пом'якшив на місяць вирок громадянину України, кримському фермеру Володимиру Балуху, якому раніше Роздольненський райсуд півострова присудив п’ять років колонії і 10 тисяч рублів штрафу, повідомив кореспондент "Інтерфаксу" (interfax.ru) із зали суду.

"Остаточний вирок: 4 роки та 11 місяців", - сказала суддя Олена Спасенова.

Штраф залишили без змін.

Підсудного не привезли з СІЗО до "Верховного суду Криму", а за допомогою відеоконференцзв'язку В.Балух не захотів брати участь у розгляді апеляції. "Балух відмовився виходити з камери", - сказала секретар судового засідання.

Кримського фермера затримали в грудні 2016 року, силовики "знайшли" патрони і тротилові шашки на горищі будинку його колишньої дружини.

В.Балуха в липні цього року засуджено за рішенням райсуду до тривалого терміну за сукупністю двох кримінальних справ: про дезорганізацію діяльності установ, що забезпечують ізоляцію від суспільства (частина 2 статті 321 КК РФ), і про незаконне зберігання зброї та вибухівки (частина 1 статті 222 і частина 1 статті 222.1 КК РФ).

В.Балух вважає справу сфальсифікованою. Адвокати заявляли під час процесу, що боєприпаси та вибухівку чоловіку підкинули, у будинку екс-дружини він не з'являвся з 1998 року.

За інформацією захисту, В.Балуху з 2014 року, після входження Криму до складу Росії, яке фермер не визнає, надходили погрози через його проукраїнську позицію.

Україна вважає В.Балуха політв'язнем, закликає до обміну на росіян, що перебувають в ув'язненні на її території.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА