16:09 08.10.2018

Ющенко на зустрічі з Лукашенком: Український народ проходить дуже важливу національну школу

2 хв читати
Ющенко на зустрічі з Лукашенком: Український народ проходить дуже важливу національну школу

Екс-президент України Віктор Ющенко зустрівся з президентом Білорусі Олександром Лукашенком у Мінську, де обговорив низку двосторонніх питань.

Як повідомляє в понеділок прес-служба президента Білорусі, В.Ющенко висловив думку, що на майбутніх в Україні президентських виборах може бути найбільша кількість кандидатів в історії країни.

Він зазначив, що гостра внутрішньополітична дискусія часто не працює на стабілізацію, але український народ проходить дуже важливу національну школу.

"Наразі те, що відбувається не лише в Україні, я згоден, - це велике випробування, це велика проблема для облаштування та нашого життя як нації, країни, і сусідів, і Європи", - зазначив екс-президент України.

Водночас, за його словами, в Україні люди стали більш консолідованими, ніж, наприклад, 5-10 років тому. "Ми протягнули один одному руку більше ніж будь-коли, більше стало єдності", - сказав В.Ющенко.

У свою чергу О.Лукашенко розповів, що Білорусь непокоїть приплив зброї через українсько-білоруський кордон.

"Щодо подій в Україні ви мою позицію знаєте. Ми в жодному разі не хочемо втручатися до подій в Україні. Грубо кажучи, це не наша справа, якщо нас не просять. Хоча, чесно скажу, ми про це поговоримо - вплив подій в Україні на нас дуже великий. Особливо в плані, що нас непокоїть, - приплив зброї через український кордон. Дуже багато ми вилучаємо зброї", - зазначив глава Білоруської держави.

О.Лукашенко також змушений рахуватися з рішенням України щодо виходу з СНД.

"Україна фактично заявила про вихід, але офіційно ця подія ще не настала. І на останньому саміті в Душанбе (Таджикистан) український прапор був присутній, як завжди. Я так розумію, що це процес не одного дня. Напевно, й Україні рвати всякі зв'язки з нашими державами окремо і загалом із СНД невигідно. Тому буде якийсь процес. Мою точку зору ви знаєте. Я завжди говорив про те, що вийти простіше, ніж потім увійти, якщо треба буде. Але це суверенна справа України, ми змушені з цим рахуватися", - сказав білоруський лідер.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА