13:23 09.10.2018

Балух заявив, що припиняє голодування

2 хв читати
Балух заявив, що припиняє голодування

Засуджений в анексованому Криму український активіст Володимир Балух вирішив припинити голодування, яке тримає з 19 березня 2018 року.

За інформацією керівника Кримської правозахисної групи Ольги Скрипник та архієпископа УПЦ КП Климента, В.Балух написав звернення, у якому розповів про свій важкий фізичний і психічний стан.

"Використавши останній шанс знайти в каральній системі окупанта бодай щілину, де жевріли би паростки здорового глузду або натяку на честь, я вирішив припинити режим голодування", - йдеться в листі В.Балуха, розміщеному на сторінці Кримської правозахисної групи в соцмережі Facebook у вівторок.

Однак український політв'язень зазначив, що не дозволить собі вживати їжу з "рук окупантів і надіти йому тюремну робу".

У свою чергу О.Скрипник повідомила інтернет-сайту "Громадського ТБ", що В.Балух має намір продовжити голодування після етапування.

"Балух припинив голодування на період етапування. Коли він прибуде до колонії, він має намір продовжити свій протест", - наголосила О.Скрипник.

Українського фермера В.Балуха заарештували 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянці Роздольненського району тимчасово окупованого РФ Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів.

В.Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої проти нього справи.

5 липня в Криму підконтрольний РФ "Роздольненський районний суд" засудив українського активіста В.Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу в 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що В.Балух скоїв злочин у зв'язку з "неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами".

14 вересня заступник голови меджлісу кримськотатарського народу Ахтем Чийгоз повідомив, що політв'язня В.Балух побили представники адміністрації СІЗО Сімферополя.

18 вересня уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова повідомила, що медики досі не оглянули політв'язня Володимира Балуха після того, як його побили в слідчому ізоляторі в анексованому Криму.

3 жовтня 2018 року так званий "верховний суд" Криму скоротив термін українському політв'язню В.Балуху й постановив, що українець має провести в колонії 4 роки 11 місяців замість 5 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА