17:24 09.10.2018

На артскладах поблизу Ічні тривають вибухи різної інтенсивності

2 хв читати
На артскладах поблизу Ічні тривають вибухи різної інтенсивності

Поблизу 6-го арсеналу Міноборони біля смт Дружба (Ічнянський р-н, Чернігівська обл.), на складах якого сталася пожежа з подальшою детонацією боєприпасів, зосереджено сили загальною чисельністю 764 людини і 163 одиниць техніки, а Держслужба з НС створила резерв і привела в готовність пожежні поїзди і авіацію, однак з огляду на вибухи рятувальники наразі не можуть розпочати ліквідацію НП.

"З метою проведення першочергових рятувальних та інших невідкладних робіт поблизу місця надзвичайної ситуації в найкоротші терміни було зосереджено сили і засоби загальною чисельністю 764 людини і 163 од. техніки, зокрема від: ДСНС - 212 осіб і 62 од. техніки", - йдеться в зведенні станом на 16.00 вівторка, опублікованому на сторінці ДСНС у соцмережі Facebook.

Також у Службі поінформували, що у разі ускладнення оперативної обстановки створили резерв чисельністю 109 осіб і 23 од. пожежної техніки. Крім цього, приведені в готовність два пожежних літаки, медичні літак і вертоліт і в резерві на залізничних станціях Прилуки, Конотоп, Ніжин, Київ-Пасажирський, Дарниця, Полтава і Кагамлицька перебувають 7 пожежних поїздів.

"Наразі на території військового складу спостерігаються вибухи з різною інтенсивністю .. Після зменшення інтенсивності вибухів сили і засоби ДСНС розпочнуть заходи з ліквідації надзвичайної ситуації", - наголосили в Держслужбі України з НС.

У свою чергу, в департаменті інформаційної діяльності комунікацій з громадськістю Чернігівської облдержадміністрації з посиланням на керівника обласного управління ДСНС повідомили, що, незважаючи на зниження інтенсивності вибухів, до повного врегулювання ситуації ще далеко, тому місцевим жителям повертатися додому рано.

"Ми розуміємо бажання людей повернутися додому, їхнє занепокоєння долею майна і домашніх тварин. Але це дуже великий ризик, адже вибухи тривають, і в безпеці території мають переконатися піротехніки, - повідомила в.о. голови Чернігівської обласної державної адміністрації Юлія Свириденко після засідання обласного оперативного штабу з ліквідації НС.

За інформацією ОДА, жодна людина від вибухів в області не постраждала. Відповідні служби тримають постійний зв'язок з пунктами прийому громадян, вивчають їхні нагальні потреби.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА