20:00 09.10.2018

Денісова просить Москалькову терміново проінформувати її про реальний стан здоров'я політв'язня Балуха

2 хв читати
Денісова просить Москалькову терміново проінформувати її про реальний стан здоров'я політв'язня Балуха

Уповноважена Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до уповноваженого з прав людини в РФ Тетяни Москалькової з вимогою терміново проінформувати її про реальний стан здоров'я політв'язня Володимира Балуха, якого незабаром етапують з Криму на територію Росії.

"Володимир Балух на 205-му дні голодування припинив свій протест. Таке рішення українець прийняв на час етапування до колонії. Кримчанин також зазначив, що використовував "останній шанс знайти в каральній системі окупанта хоча б щілину, де б жевріли паростки здорового глузду або натяку на честь", - написала Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

За її словами, В.Балуха перевезуть із СІЗО Сімферополя (окупований Крим) на територію РФ для відбування покарання.

"Насторожує те, що політв'язень відмовився і надалі споживати тюремну їжу, а також носити одяг засуджених. Тому я вимагаю від Тетяни Москалькової невідкладно поінформувати мене про реальний стан здоров'я Володимира Балуха. Зараз для нього повна відмова від їжі, як і прийом її без належного медичного супроводу, можуть стати фатальними ", - зазначила Людмила Денісова.

Раніше цього дня керівник Кримської правозахисної групи Ольга Скрипник та архієпископа УПЦ КП Климент, повідомили, що В.Балух написав звернення, в якому розповів про свій важкий фізичний і психічний стан, і про своє рішення припинити голодування, що триває з 19 березня 2018 року .

Як повідомлялося, українського фермера В.Балуха було заарештовано 8 грудня 2016 року в своєму будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого РФ Криму. Російська влада пред'явила йому обвинувачення в зберіганні боєприпасів.

В. Балух оголосив голодування 19 березня на знак протесту проти сфабрикованої до нього справи.

5 липня в Криму підконтрольний РФ "Роздольненський районний суд" засудив українського активіста В.Балуха до 5 років колонії загального режиму і штрафу 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн).

Активіста засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що В.Балух скоїв злочин у зв'язку з "неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами".

3 жовтня 2018 року так званий "верховний суд" Криму скоротив термін українському політв'язню Володимиру Балух, і постановив, що українець має провести в колонії чотири роки 11 місяців замість 5 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА