07:46 11.10.2018

На Прикарпатті викрито депутата міськради в отриманні 1,5 млн грн хабара

2 хв читати
На Прикарпатті викрито депутата міськради в отриманні 1,5 млн грн хабара

У Івано-Франківській області на хабарі в 1,5 млн грн за махінації з виділенням землі викрито депутата міської ради і екс правоохоронця, повідомили в Національній поліції України.

"Депутат однієї з міських рад і колишній працівник правоохоронних органів налагодили корупційну схему вирішення земельних питань. Зараз обидва підозрювані ховаються від слідства і оголошені в розшук ... За рішення земельного питання на користь комерційної структури зазначені особи вимагали від його представника 50 тис. євро неправомірної вигоди. Зокрема, за винесення на розгляд сесії міської ради питання і надалі прийняття рішення про надання в оренду земельної ділянки для під будівництво заводу з переробки відходів", - сказано в повідомленні на сайті відомства в середу.

В інформації уточнюється, що у фігурантів була умова - гроші представник комерційної структури мав залишити в заздалегідь обумовленому місці. З метою убезпечити себе від викриття правоохоронцями, депутат привернув до злочинної схеми посередника, колишнього працівника правоохоронного органу. Після рішення погоджувальної процедури виділення земельної ділянки, останній мав забрати 1,5 млн. грн. хабара і розподілити між усіма учасниками "схеми".

Оперативники Управління захисту економіки в Івано-Франківській області, слідчі обласної поліції за процесуальним керівництвом прокуратури області за участю КОРД провели заходи із затримання фігуранта. Останній, зрозумівши, що викритий правоохоронцями, вчинив спробу наїзду на поліцейських і зник з місця події.

"Під час втечі останній "скинув" кошти в придорожню лісосмугу. При огляді пакету з грошима, правоохоронці виявили відсутність 106 тис. грн від загальної суми неправомірної вигоди. Даний факт дає підстави вважати, що посередник залишив цю суму собі для подальшої можливості ховатися від правоохоронних органів", - зазначили правоохоронці.

Водночас, у приміщенні міської ради було виявлено та вилучено речові докази, які підтверджують злочинну діяльність фігурантів.

Наразі триває проведення слідчих дій і заходів щодо встановлення місця знаходження фігурантів, які ховаються від слідства. Правопорушникам повідомлено про підозру за ч.4 ст.368 КК України (одержання хабара) і судом оголошено в розшук.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Данія збільшить військову підтримку України ще на 4,4 млрд данських крон у 2024 році

Українська авіація завдала за добу ударів по 8 місцях скупчення окупантів

Оборонний пакет США потрібно направити в Україну якнайшвидше - розмова Зеленського з американськими партійними лідерами

Окупанти за добу завдали чотири ракетних і 50 авіаударів по Україні, обстріляли понад 110 населених пунктів

ЗС України відбили 82 атаки окупантів за добу на семи напрямках

"УЗ" стала об'єктом масових атак росіян: у Донецькій області загинуло троє залізничників

Кількість постраждалих унаслідок ворожого удару по Балаклії зросла до 10

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА