07:05 12.10.2018

У Донецькій області водій бойовиків здався правоохоронним органам

2 хв читати
У Донецькій області водій бойовиків здався правоохоронним органам

Колишній учасник незаконних збройних формувань приїхав у Бахмут, щоб здатися співробітникам правоохоронних органів, щоб почати мирне життя, повідомив Бахмутський відділ поліції Донецької області.

Відзначається, що житель окупованої Горлівки півтора року служив водієм у терористів на передових позиціях. Його завданням було возити бойовиків на російському транспорті для мінування околиць міста і зернових полів. Сам 34-річний горловчанин розповів, що до терористів прийшов у пошуках заробітку.

Після декількох місяців навчання чоловікові видали автомат і екіпірували. Він був призначений на посаду водія взводу саперів. У його обов'язки входило обслуговування бойової машини і доставка бойовиків на передові позиції в околицях Горлівки.

Крім того, він розповів, що військові "Урали" були привезені з РФ, а сапери займалися мінуванням лісопосадок і зернових полів. У складі його підрозділу було з десяток бойовиків, які перебували на службі з 2014 року, решта особового складу постійно змінювалася.

Після служби на бойовиків чоловік поїхав в РФ, де змінив кілька місць роботи, але згодом вирішив здатися українським правоохоронцям для початку нового життя на підконтрольній території України.

"Згідно з ч.6 ст.260 Кримінального кодексу України, особа, яка перебувала в складі збройних формувань, добровільно вийшла з них і повідомила про це органам державної влади, звільняється від кримінальної відповідальності. Чоловік скористався наданим державою шансом", - повідомили в поліції.

На даний момент він дає свідчення і співпрацює зі слідством. Поліцейські перевіряють діяльність колишнього бойовика в складі військ терористичної організації "ДНР".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА