07:42 13.10.2018

Порошенко провів зустріч з предстоятелем УАПЦ Макарієм

1 хв читати
Порошенко провів зустріч з предстоятелем УАПЦ Макарієм

Президент України Петро Порошенко провів зустріч з предстоятелем Української автокефальної православної церкви митрополитом Макарієм, повідомляє прес-служба адміністрації президента України.

Предстоятель УАПЦ митрополит Макарій під час зустрічі з президентом Петром Порошенко наголосив на важливій ролі глави держави в процесі отримання автокефалії Українською православною церквою.

"Ще раз сердечно дякую вам, тому що пан Президент, ви говорите, що без нас нічого не сталося б, але (також - ред.) без нашого президента нічого не сталося б", - зазначив митрополит Макарій.

Президент привітав митрополита з важливим рішенням Синоду Вселенського патріархату.

"Переконаний, що разом з днем референдуму, з днем незалежності, 11 жовтня увійде в історію України як день автокефалії Української помісної православної церкви", - зазначив П.Порошенко.

Президент України подякував предстоятелю УАПЦ за тверду і принципову позицію в процесі створення помісної церкви. За його словами, залишився відповідальний крок - Архієрейський Собор, на якому буде обраний новий предстоятель церкви. Президент висловив сподівання, що митрополит Макарій візьме активну участь у підготовці Собору.

Президент ще раз наголосив, що має бути збережений мир, а ті, хто з'являтимуться біля храмів і лавр з погрозами, є провокаторами і отримають відповідну реакцію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА