16:51 16.10.2018

Суд поновив Антонюка на посаді голови Державіаслужби

2 хв читати
Суд поновив Антонюка на посаді голови Державіаслужби

Окружний адміністративний суд Києва поновив Дениса Антонюка на посаді голови Державної авіаційної служби з 4 вересня 2015 року.

"Так, уже є рішення суду. Але оскільки в цій ситуації державу представляє Кабінет Міністрів, а не Міністерство інфраструктури, ми не можемо це коментувати", - заявив у коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" міністр інфраструктури Володимир Омелян.

У тексті постанови суду, розміщеній у Єдиному реєстрі судових рішень, зазначається, що суд зобов'язав Державіаслужбу виплатити Д.Антонюку середню заробітну плату за час вимушеної відсутності на робочому місці в розмірі 269,1 тис. грн.

Рішення суду набуде чинності після закінчення терміну подання апеляції, а саме через 30 днів після його ухвалення (1 жовтня 2018 року).

Як повідомлялося, в червні Київський апеляційний суд відмовив Державіаслужбі у визнанні незаконною перевірки, за результатами якої Д.Антонюку інкримінували лобіювання інтересів авіакомпанії "МАУ".

У травні 2016 року Окружний адміністративний суд Києва відмовив у задоволенні позову екс-голови Державної авіаційної служби України Д.Антонюка, в якому він просив визнати протиправним його звільнення і поновити його на посаді.

Кабінет Міністрів 4 вересня 2015 року звільнив з посади голови Державіаслужби Д.Антонюка, який обіймав її з 12 березня 2014 року.

Службове розслідування стосовно Д.Антонюка виявило низку порушень і перевищення ним повноважень. Зокрема, виданий Державіаслужбою новий наказ про правила видачі призначень на авіамаршрути, який зумовив низку дискусій і суперечок на авіаринку, не сприяє розвитку конкуренції та створює умови для надання переваг окремим суб'єктам. При цьому ні Д.Антонюк, ні його заступник Микола Мельниченко не внесли змін до документа. Встановлено, що сама комісія Державіаслужби з питання видачі призначень на авіамаршрути працювала з порушеннями.

Водночас Д.Антонюк подав позов до Окружного адміністративного суду Києва про визнання протиправним розпорядження про його звільнення і також вимагає поновити його на роботі.

Д.Антонюк обіймав посаду голови Державіаслужби з 12 березня 2014 року. До цього він обіймав посаду директора з розвитку маршрутної мережі авіакомпанії "Міжнародні авіалінії України".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Байден підписав закон про надання допомоги Україні

ВР має намір удосконалити законодавство про звернення

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА