07:25 17.10.2018

Су-27, який розбився на Вінничині належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода, загинув командир екіпажу полковник Петренко

2 хв читати
Су-27, який розбився на Вінничині належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода, загинув командир екіпажу полковник Петренко

Винищувач Су-27УБ, що розбився під час навчань у вівторок у Вінницькій області, належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода (Полтавська обл.), одним із загиблих пілотів є полковник Петренко - начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних Сил Збройних сил України, повідомляє прес-служба ПС ЗС України.

"Літак розбився 16 жовтня, близько 17.00 в полі біля селища Уланів. Тіла льотчиків знайдені, командиром екіпажу був полковник Петренко Іван Миколайович, заступник командира з авіації - начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних Сил Збройних сил України", - йдеться в повідомленні на сторінці відомства в Фейсбук у ніч на середу.

У прес-службі підкреслили, що загиблий був підготовлений до ведення бойових дій в якості інструктора в повному обсязі курсу бойової підготовки вдень і вночі в складних метеоумовах.

Інформацію щодо другого пілота командування ПС ЗСУ пообіцяло повідомити пізніше.

Разом з тим повідомляється, що винищувач Су-27УБ з бортовим номером 70 належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода Полтавської області.

Як повідомлялося, 16 жовтня близько 17:00 на території Вінницької області, недалеко від селища Уланів Хмільницького району, впав військовий винищувач Су-27УБ, бортовий номер 70, серійний - 96310424040. За попередніми даними, літак ВПС України піднявся в повітря з аеродрому в Старокостянтинові для виконання навчально-бойового вильоту в рамках військових навчань "Чисте небо-2018".

Командування ВПС США в Європі і Африці підтвердило участь військовослужбовця США в інциденті з літаком Су-27.

"Ми бачили повідомлення, в яких йшлося про жертву з США, і можемо підтвердити, що до інциденту був залучений американський військовослужбовець", - йдеться в повідомленні.

Командування повідомляє, що зараз проводиться розслідування інциденту, і обіцяє надати додаткову інформацію по мірі її надходження. Воно не повідомляє, яке саме відношення до пригоди має американський військовослужбовець. У повідомленні не уточнюється і доля американського пілота.

Військова прокуратура Центрального регіону України розпочала розслідування падіння винищувача.

За попередньою інформацією, обидва пілоти винищувача загинули. Прокуратура повідомляла, що один з двох загиблих пілотів був військовослужбовцем нацгвардії США, але потім видалила цю інформацію.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону в ЄРДР внесла відомості за ознаками кримінального злочину, передбаченого ст.416 Кримінального кодексу України ( "Порушення правил польотів або підготовки до них").

Міжнародні навчання "Чисте небо-2018" відбуваються в Україні з 8 до 19 жовтня в повітрі над Вінницькою та Хмельницькою областями.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

Приймання заяв про вчинення консульських дій від чоловіків мобілізаційного віку продовжиться 18 травня з урахуванням нових вимог законодавства

Поблизу Дніпра збито розвідувальний дрон окупантів

Microsoft і Coca-Cola уклали угоду, яка фокусується на можливостях ШІ

ВР не розглядала законопроєкту про застосування англійської мови у вівторок через резонанс норми про дубляж

У Національному музеї "Чорнобиль" розпочала роботу сервісна зона для відвідувачів

Зеленський провів кілька нарад щодо організації інавгураційного Саміту миру

Зеленський повідомив, що на підприємствах українського ОПК задіяно щонайменше 300 тис. співробітників

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА