17:25 17.10.2018

Студент, який напав на Керченський коледж, отримав у жовтні дозвіл на мисливську зброю

2 хв читати

Студент, який відкрив стрілянину в Керченському коледжі, в жовтні отримав дозвіл на мисливську зброю, необхідно встановити, як він зміг це зробити, заявила уповноважений із захисту прав дитини в Криму Ірина Клюєва.

"У цьому ланцюжку фігурує дозвіл на використання мисливської зброї, в жовтні він його отримав, цей хлопець. Системи отримання зброї я не знаю, я зброєю не володію, але я не думала, що такі молоді люди можуть це зробити. Треба з'ясовувати, напевно він мав проходити медичні огляди, психологів, адже просто так людина не може отримати дозвіл на зброю, навіть якщо вона мисливська", - сказала І.Клюєва "Інтерфаксу".

За її словами, необхідно не лише поверхнево дивитися на те, під який вплив у соціальних мережах міг потрапити студент, "потрібен комплексний підхід, з'ясувати, чим він займався".

"Ми знаємо, приклад американських школярів нікуди не зникає, періодично він піднімається якимись силами в соцмережах. А наше молоде покоління дуже схильне до впливу соцмереж", - сказала дитячий омбудсмен.

Унаслідок стрілянини і вибуху в політехнічному коледжі в Керчі в середу, за даними Слідчого комітету, загинули 17 людей. "Глава" Криму Сергій Аксьонов говорив про 18 загиблих і більш ніж 40 постраждалих.

Раніше офіційний представник Слідчого комітету (СК) Світлана Петренко повідомила "Інтерфаксу", що молодий чоловік, який влаштував стрілянину і вибух у керченському коледжі, виявилася студентом 4 курсу закладу, 18-річним Владиславом Росляковим, він наклав на себе руки.

"Оперативно було встановлено особу молодого чоловіка, що прийшов до коледжу безпосередньо перед подією, який, судячи з відеозапису, тримав у руках рушницю", - сказала С.Петренко в середу "Інтерфаксу".

"Ним виявився студент 4 курсу коледжу, 18-річний Владислав Росляков. Його тіло з вогнепальним пораненням виявлено в одному з приміщень коледжу. Виходячи з картини злочину, слідство попередньо вважає, що цей молодий чоловік розстріляв людей, що перебували в коледжі, а потім вчинив самогубство", - сказала представник СК.

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА