21:19 17.10.2018

Прокуратура АР Крим вимагатиме екстрадиції з РФ колишнього кримського депутата Нахлупіна, обвинуваченого в державній зраді

2 хв читати
Прокуратура АР Крим вимагатиме екстрадиції з РФ колишнього кримського депутата Нахлупіна, обвинуваченого в державній зраді

Прокуратура АР Крим (базується в м.Київ) вимагатиме екстрадиції з Росії колишнього депутата Верховної Ради Автономної Республіки Крим Віталія Нахлупіна, повідомив спікер Генеральної прокуратури України Андрій Лисенко.

"Прокуратурою АР Крим будуть вживатися заходи з метою звернення до компетентних органів Російської Федерації про арешт і подальшу екстрадицію Нахлупіна В.Г. в Україну для притягнення до відповідальності за державну зраду", - процитував А.Лисенко на своїй сторінці в соцмережі Фейсбук прокурора АР Крим Гюндуза Мамедова.

Він нагадав, що 29 грудня 2016 року прокуратура АР Крим за результатами спеціального попереднього розслідування направила в суд обвинувальний акт щодо В. Нахлупіна, обвинуваченого у вчиненні кримінального правопорушення за ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада).

Під час розслідування кримінального провадження отримано беззаперечні докази того, що зазначений депутат АР Крим надав допомогу і сприяння окупації Криму Росією.

Зокрема, за його безпосередньої участі незаконно прийнята так звана "Конституція Республіки Крим" і низка постанов, в результаті чого було створено нелегітимне державне утворення "Республіка Крим".

Окрім того, В. Нахлупін у березні 2014 року через офіційний інтернет-сайт Верховної Ради АР Крим відкрито звернувся до жителів автономії про необхідність взяти активну участь в так званому "референдумі" і проголосувати за приєднання півострова Крим до Російської Федерації.

Також за результатами досудового розслідування встановлено, що В. Нахлупін взяв участь у незаконно організованих на території півострова виборах в незаконно створений орган "Державна рада Республіки Крим" від Кримського регіонального відділення російської політичної партії "Єдина Росія".

За результатами вищевказаних виборів В.Нахлупін обраний депутатом "Державної ради Республіки Крим" першого скликання, де він здійснював повноваження депутата до 19 січня 2016 року, тобто до дострокового їх припинення.

Як повідомляли російські ЗМІ, 17 жовтня 2018 року співробітники правоохоронних органів затримали в Москві заступника "голови Ради міністрів Криму" Віталія Нахлупіна за підозрою в отриманні хабара.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА