10:17 18.10.2018

Унаслідок аварії Су-27 на Вінниччині загинув підполковник Нацгвардії США Сет Нерінг

3 хв читати
Унаслідок аварії Су-27 на Вінниччині загинув підполковник Нацгвардії США Сет Нерінг

Унаслідок аварії винищувача Су-27 Повітряних сил Збройних сил України під час навчань "Чисте небо-2018" (Clear Sky-2018) у Вінницькій області загинув американський підполковник пілот Сет Нерінг на прізвисько "Джетро" (Seth "Jethro" Nehring), повідомляється на сторінці 144 винищувального крила 194 винищувальної ескадрильї Каліфорнійської повітряної гвардії (авіаскладова Нацгвардії США).

"Підполковник Сет "Джетро" Нерінг, що входить до складу 194 винищувальної ескадрильї, загинув учора (16 жовтня - ІФ) в авіакатастрофі Су-27 в Україні. "Джетро" направили в Україну для навчань "Чисте небо-2018", - йдеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці в ніч на четвер (за Києвом).

В інформації зазначено, що він виконував функції співробітника з операцій у Центрі спільних операцій, "тобто він був сполучною ланкою між виконавчим директором, генерал-майором Гаррісоном та всіма учасниками операцій.

"Його було відібрано на цю посаду з огляду на досвід роботи і тривалу історію з нашим підрозділом. "Джетро" вже понад 20 років є членом 144 сім'ї", - повідомляють у винищувальному крилі і додають, що загиблий понад 15 років літав на багатофункціональному легкому винищувачі четвертого покоління Viper V-F-16 і перейшов на всепогодний винищувач четвертого покоління F-15 Eagle.

Співчуття родині і близьким загиблого американського льотчика-винищувача висловили у Збройних силах України.

"Збройні сили України висловлюють щирі співчуття родині, друзям та колегам пілота Повітряних сил Національної гвардії США підполковника Сета "Джетро" Нерінга, пілота-винищувача 194 винищувальної ескадрильї, яка входить до складу 144 винищувального крила Повітряних сил Національної гвардії штату Каліфорнія, що базується у Фресно", - йдеться в повідомленні, розміщеному на сторінці Генштабу ЗСУ в соцмережі Facebook у четвер уранці.

Як повідомлялося, увечері 16 жовтня під час міжнародних навчань "Чисте небо-2018" на території Вінницької області розбився винищувач Су-27УБ, що належав 831 бригаді тактичної авіації з Миргорода (Полтавська обл.). Загинули два пілоти: начальник авіації повітряного командування "Схід" Повітряних сил Збройних сил України полковник Іван Петренко та військовослужбовець Повітряних сил Національної гвардії США.

Військова прокуратура Вінницького гарнізону внесла до ЄРДР відомості за ст. 416 Кримінального кодексу України (порушення правил польотів або підготовки до них).

У рамках розслідування аварії винищувача Су-27УБ на аеродромах у Миргороді (Полтавська обл.) та Старокостянтинові (Хмельницька обл.) вилучено льотну документацію і документи на літак, допитують свідків обставин вильоту повітряного судна.

Місце падіння винищувача перебуває під охороною.

Спільне керівництво навчань "Чисте небо-2018" ухвалило рішення щодо продовження виконання польотних завдань.

Водночас командування ПС ЗСУ не проводитиме заходів за участю ЗМІ, які заплановані на 18-19 жовтня у рамках багатонаціональних навчань "Чисте небо-2018".

Представник військової прокуратури Центрального регіону Андрій Кисельов в ефірі "Громадського.ТБ" повідомив, що до групи експертів, які встановлюватимуть обставини катастрофи винищувача Су-27УБ у Вінницькій області, можуть долучитися представники американської сторони.

"Звісно, є інформація про те, що існує зацікавленість американської сторони взяти участь у розслідуванні", - сказав А.Кисельов.

Він зазначив, що, згідно з українським законодавством, залучати до ведення слідства їх не можна. "Тому не виключено, що група експертів, яка створена Міністерством оборони, яка працюватиме щодня із завтрашнього дня і проводитиме засідання в місті Старокостянтинов (Хмельницька область - ІФ), можливо, до цієї групи будуть залучені іноземні експерти", - сказав представник прокуратури.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА