12:09 18.10.2018

Денісова просить директора ФСБ РФ сприяти поверненню в Україну трьох членів екіпажу "ЯМК-0041", яких усе ще тримають у Криму

2 хв читати
Денісова просить директора ФСБ РФ сприяти поверненню в Україну трьох членів екіпажу "ЯМК-0041", яких усе ще тримають у Криму

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова звернулася до директора Федеральної служби безпеки Російської Федерації Олександра Бортникова з проханням вжити заходів для повернення в Україну членів екіпажу судна "ЯМК-0041", українців Сергія Калиниченка, Олега Блока та Руслана Скрипника, яких надалі тримають на території анексованого Криму.

"Українців Сергія Калиниченка, Олега Блока та Руслана Скрипника продовжують незаконно утримувати на території анексованого Криму. А все через те, що правоохоронці агресора безпричинно відібрали у них паспорти для виїзду за кордон", - написала вона на своїй сторінці в соцмережі Facebook у четвер.

Омбудсмен зазначає, що після спливання майже шести місяців усі троє моряків і їхніх сім'ї фізично і морально виснажені.

"Стан здоров'я Сергія Калиниченка значно погіршився. Він страждає на долонний фіброматоз, який потребує кваліфікованого лікування. Олег Блок до затримання опікувався своєю 83-річною матір'ю. Вона зараз практично у безпорадному стані без сина: не має змоги самостійно доглядати будинок, купувати продукти харчування ", - написала Л.Денісова.

Крім того, за її словами, двоє дітей Р.Скрипника вже майже півроку перебувають без батька. "Зараз у родини немає коштів для утримання і навчання малечі, бо вони залишилися без годувальника", - наголосила омбудсмен.

Л.Денісова нагадала, що ще 11 вересня у ФСБ їй повідомили, що заходи процесуального примусу до цих трьох осіб не застосовувалися.

"Минулого тижня радник президента РФ на мій запит відповів, що закордонні паспорти в екіпажу судна ніхто не забирав і свобода їх пересування не обмежувалася. Але покинути територію Криму вони досі не можуть. Минулої неділі нам все ж вдалося повернути на підконтрольну Україні територію члена екіпажу Геннадія Отичка. Тож можливе повернення й інших. Олександр Бортников, якому я направила лист, має цьому посприяти", - написала уповноважений Верховної Ради.

Як повідомлялося, 16 жовтня член екіпажу затриманого в Криму судна "ЯМК-0041" Геннадій Отичко прибув в Україну.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

До Ради надійшла заява Сольського про відставку з посади міністра агрополітики - Стефанчук

Окупанти завдали удару по вокзалу Балаклії, постраждали 7 мирних жителів - ОВА

Зеленський про закриття неба над Україною західними партнерами: Питання не "чому", а "коли"

Кількість загиблих унаслідок ворожого удару по селищу Удачному на Донеччині зросла до 3, поранені 4 - ОВА

Волонтери ТЧХУ працюють у штабі з ліквідації наслідків ракетного удару РФ у Смілі

"Сталевий фронт" Ахметова побудував понад 80 км фортифікацій на Донеччині та Запоріжжі

Президент на Ставці заслухав доповіді щодо захисту інфраструктури та посилення виробництва зброї

Зеленський відповів республіканцям - противникам надання допомоги Україні: Гроші йдуть насамперед в оборонний сектор США

Окупанти обстрілюють Херсон - голова МВА

Завгосп медзакладу з Вовчанська виявився російським навідником, отримав реальний термін

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА