10:07 19.10.2018

Дружина Балуха відвідала чоловіка в СІЗО перед етапуванням до колонії

2 хв читати
Дружина Балуха відвідала чоловіка в СІЗО перед етапуванням до колонії

Дружина засудженого в анексованому Криму українського активіста Володимира Балуха Наталія 17 жовтня вперше була на побаченні з ним у СІЗО Сімферополя перед етапуванням до колонії.

Як повідомляється на сторінці Кримської правозахисної групи у Facebook, за даними Н.Балух, її чоловіка 18 жовтня мали етапувати до виправної колонії в Керчі.

Вона також розповіла, що побачення в СІЗО Сімферополя було коротким, чоловіка бачила через скло, розмовляла з ним по телефону близько півтори години.

За словами Н.Балух, Володимир тримається бадьоро, незважаючи на ослаблене голодуванням здоров'я. Вона передала чоловікові необхідні ліки та продукти.

Українця В.Балуха заарештували 8 грудня 2016 року в його будинку в селі Серебрянка Роздольненського району тимчасово окупованого РФ Криму. Російська влада висунула йому обвинувачення у зберіганні боєприпасів.

В.Балух оголосив голодування 19 березня 2018 року на знак протесту проти сфабрикованої справи.

5 липня в Криму підконтрольний РФ "Роздольненський районний суд" засудив В.Балуха до 5 років колонії загального режиму та штрафу в 10 тис. руб. (близько 4 тис. грн). Його засудили до такого тюремного терміну за сукупністю двох кримінальних справ. У вироку суддя озвучила, що В.Балух скоїв злочин у зв'язку з "неприязню до діючої системи управління, що підтверджується раніше скоєними злочинами".

3 жовтня так званий верховний суд Криму скоротив термін українському політв'язню В.Балух і постановив, що українець має провести в колонії 4 роки 11 місяців замість 5 років.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА