08:25 20.10.2018

Запорізька АЕС підключила 4-й блок до енергосистеми після ремонту

1 хв читати
Запорізька АЕС підключила 4-й блок до енергосистеми після ремонту

Запорізька АЕС 20 жовтня о 1:44 підключила четвертий блок до енергосистеми країни після завершення середнього планового ремонту, повідомила прес-служба НАЕК "Енергоатом".

"Четвертий енергоблок Запорізької АЕС підключено до енергомережі на підставі ліцензії про продовження терміну експлуатації, виданої Держатомрегулювання України від 16 жовтня 2018 року", - сказано в прес-релізі, оприлюдненому прес-службою НАЕК "Енергоатом" в суботу вранці.

Також зазначається, що ведеться набір потужності.

Наразі на Запорізькій АЕС у роботі знаходяться 4 енергоблоки. Енергоблоки №1 і №3 планово ремонтують. Зауважень до роботи основного устаткування діючих енергоблоків немає.

В останні роки Запорізька АЕС виробляє близько 50% всієї електроенергії, виробленої атомними електростанціями України, і більше 22% від загального виробітку електроенергії в країні.

Показники, що характеризують радіаційний, протипожежний та екологічний стан на проммайданчиках усіх АЕС країни, знаходяться в межах норми.

"Енергоатом" є оператором усіх чотирьох діючих АЕС України, експлуатує 15 енергоблоків, оснащених водо-водяними енергетичними реакторами загальною встановленою електричною потужністю 13,835 ГВт.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА