19:40 21.10.2018

Ердоган пообіцяв 23 жовтня розкрити деталі загибелі журналіста в саудівському консульстві

1 хв читати
Ердоган пообіцяв 23 жовтня розкрити деталі загибелі журналіста в саудівському консульстві

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив у неділю, що найближчого вівторка розповість про обставини загибелі опозиційного саудівського журналіста Джамаля Хашкаджі в генконсульстві Саудівської Аравії в Стамбулі.

"Ми шукаємо справедливості. Я зроблю заяву (у цій справі - ІФ) у вівторок на зустрічі парламентської групи Партії справедливості і розвитку. Подробиці інциденту будуть повністю розкриті", - наводить слова президента сайт видання "Сабах".

Саудівський журналіст Джаміль Хашкаджі, який працював оглядачем американського видання The Washington Post, зник 2 жовтня після візиту в генконсульство Саудівської Аравії в Стамбулі. Низка ЗМІ стверджує, що там журналіста, який критикував владу Саудівської Аравії, катували і вбили. У Туреччині розслідують цю справу.

Історія отримала широкий резонанс у світі і викликала напруженість у відносинах Вашингтона і Ер-Ріяда. Американська сторона обіцяла вжити жорстких заходів, якщо підтвердиться, що до смерті Хашкаджі причетна саудівська влада.

Напередодні телеканал Al-Ekhbariya повідомив, що генеральний прокурор Саудівської Аравії визнав смерть Хашкаджі. До його загибелі, як стверджувалося, привела бійка між журналістом і людьми, які знаходилися в консульстві. У цій справі вже затримано 18 підданих Саудівської Аравії, з посад звільнені королівський радник Сауда аль-Кахтані і заступник голови саудівської розвідки Ахмад аль-Ассирі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА