16:50 22.10.2018

У КМДА пояснили, що правові підстави для демонтажу тимчасового меморіалу Героїв Небесної сотні з'явилися лише 16 жовтня

2 хв читати
У КМДА пояснили, що правові підстави для демонтажу тимчасового меморіалу Героїв Небесної сотні з'явилися лише 16 жовтня

 У Київській міськдержадміністрації у відповідь на заяви начальника слідчого управління Генеральної прокуратури України Сергія Горбатюка зазначили, що правові підстави для допомоги держустанові "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" в демонтажі тимчасового меморіалу з'явилися лише з 16 жовтня 2018 року.

Як повідомляється на сайті КМДА 27 червня 2018 року прокурор департаменту спецрозслідування Роман Псюк виніс постанову, якою заборонено вчиняти будь-які дії, спрямовані на зміну обстановки на Алеї Героїв Небесної сотні від майдану Незалежності до вулиці Банкової (зокрема зрізання дерев, монтаж/демонтаж стовпів, конструкцій тощо). Однак уже 5 липня цю постанову скасувала заступник генпрокурора України Анжела Стрижевська як незаконну.

6 липня до КМДА надійшов лист Генпрокуратури про необхідність демонтажу тимчасового Меморіалу та хреста біля верхнього виходу станції метро "Хрещатик" на вулиці Інститутській і передання на зберігання до ДУ "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності". А 17 липня до КМДА надійшов лист Генпрокуратури про необхідність демонтажу металевих конструкцій, встановлених навколо Монумента Незалежності.

У КМДА пояснили, що ці конструкції тимчасового Меморіалу та хреста біля верхнього виходу станції метро "Хрещатик" на Інститутській не перебувають на балансі будь-яких структурних підрозділів та/або комунальних підприємств Київської міськдержадміністрації, Печерської районної в м. Києві державної адміністрації. Через це до ДУ "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" 13 липня було направлено відповідний запит.

"Згода ДУ "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" щодо переміщення тимчасового Меморіалу та хреста біля верхнього виходу станції метро "Хрещатик" на вулиці Інститутській надійшла до КМДА лише 16 жовтня 2018 року із формулюванням "надати дозвіл та допомогу у демонтажі та перенесенні конструкцій тимчасового Меморіалу". (...) тобто, лише з 16 жовтня у КМДА з'явилися правові підстави для допомоги ДУ "Національний меморіальний комплекс Героїв Небесної сотні - Музей Революції гідності" в демонтажі тимчасового Меморіала та хреста біля верхнього виходу станції метро "Хрещатик" на вулиці Інститутській", - наголосили в КМДА.

Наразі структурні підрозділи КМДА та держустанови в робочому порядку здійснюють узгодження робочих моментів.

КМДА запропонувала С.Горбатюку надалі узгоджувати будь-які такі моменти в робочому порядку відповідно до вимог кримінального процесуального законодавства, попередньо визначаючи реальних балансоутримувачів та/або виконавців робіт, а не "ділитися відповідальністю", подаючи "неперевірену та некоректну інформацію".

Раніше в понеділок начальник слідчого управління Генпрокуратури С.Горбатюк заявив, що КМДА ігнорує прохання слідства про перенесення Національного меморіального комплексу Героїв Небесної сотні, через що гальмується здійснення слідчих експериментів у "майданівських справах".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА