17:18 23.10.2018

Москалькова приїхала до Криму, знову порушивши правила перетину українського кордону, і їй можуть знову заборонити в'їзд в Україну

2 хв читати
Москалькова приїхала до Криму, знову порушивши правила перетину українського кордону, і їй можуть знову заборонити в'їзд в Україну

Уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова заявляє, що її російська колега Тетяна Москалькова у вівторок прибула до тимчасово окупованого Росією Криму, вкотре порушивши правила перетину українського кордону, наслідком чого може стати нова заборона їй на в'їзд в Україну, що поставить під загрозу взаємні відвідування українським і російським омбудсменами утримуваних у СІЗО або в'язницях громадян двох країн.

"Омбудсмен РФ приїхала сьогодні в Керч, укотре порушивши правила перетину українського кордону. За такі дії їй було заборонено в’їжджати до України. Обмеження зняв президент України задля виконання домовленостей з президентом РФ щодо взаємних та синхронних відвідувань ув’язнених. Порушення законодавства України омбудсменом РФ може спричинити нову заборону в’їзду її до України та поставити під загрозу взаємні відвідування", - написала уповноважений Верховної Ради з прав людини Л.Денісова на своїй сторінці в соцмережі Facebook у вівторок.

Вона також нагадала, що у зв'язку з терактом, що стався 17 жовтня в політехнічному коледжі в Керчі, внаслідок якого загинули та постраждали десятки учнів і працівники навчального закладу, зверталася до російської колеги й висловлювала готовність разом із нею відвідати "анексований РФ Крим і виконати нашу гуманітарну місію".

"Відповіді не отримала", - повідомила Л.Денісова й додала, що вся Україна і вона особисто готові надати будь-яку підтримку постраждалим від теракту та їхнім сім'ям.

"Україна скорбить разом із Кримом. Кожен з нас занепокоєний трагічними подіями, які сталися 17 жовтня, адже Крим – це Україна. І їх втрата – це наше спільне горе", - наголосила омбудсмен.

Також вона нагадала, що прокуратура Автономної Республіки Крим порушила кримінальне провадження за статтею "теракт".

"Правоохоронці здійснюють детальне розслідування трагічних подій у Керченському політехнічному коледжі, що дасть змогу Україні мати результати свого об’єктивного розслідування", - написала Л.Денісова.

За версією російського слідства, студент 4-го курсу коледжу Владислав Росляков 17 жовтня влаштував у навчальному закладі стрілянину з помпової рушниці та підірвав саморобний вибуховий пристрій, начинений цвяхами й болтами. Після атаки 18-річний юнак вчинив суїцид у бібліотеці навчального закладу.

Жертвами нападу на коледж стали 20 осіб: 15 учнів і п'ятеро співробітників.

Станом на 22 жовтня в лікарнях окупованого Криму та Росії після вибуху та стрілянини в керченському політехнічному коледжі залишаються п'ятдесят людей. Уточнюється, що в кримські лікарні "продовжують звертатися постраждалі" в керченській трагедії, так, за останній час по допомогу звернулися ще троє людей.

Спочатку російські слідчі порушили кримінальну справу за статтею "теракт", але пізніше перекваліфікували її на статтю "вбивство двох і більше осіб загальнонебезпечним способом".

СКР призначив посмертну психіатричну експертизу винуватця трагедії.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

Україна та Польща домовилися разом шукати українські родини в Польщі для дітей, евакуйованих з інтернатів через війну

Німеччина оголосила про новий пакет військової допомоги Україні

Україна і Польща підтвердили посилення співпраці в пошуку та похованні жертв конфліктів і репресій - заява Шмигаля і Туска

Основні наступальні сили на Авдіївському напрямку ворог сконцентрував на Семенівці - 3 ОШБр

Шмигаль: Можу сказати, що ми точно маємо прогрес щодо зняття блокади на кордоні з Польщею

Туск: Немає такої сили у світі, яка могла б підірвати нашу дружбу і солідарність з Україною

Окупанти обстріляли Моначинівку Харківської області, загинула мирна мешканка

Рада провалила голосування щодо трьох постанов, зокрема про права військовослужбовців і поліцейських на соціальний захист

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА