19:03 24.10.2018

Жителі Ічнянського району можуть повертатися додому, пожежу на арсеналі загашено

2 хв читати
Жителі Ічнянського району можуть повертатися додому, пожежу на арсеналі загашено

Жителі Ічнянського району Чернігівської області можуть повертатися до своїх домівок після евакуації через пожежу на території 6-го арсеналу Міністерства оборони поблизу смт Дружба, заявив глава Держслужби України з надзвичайних ситуацій Микола Чечоткін.

"О 18:00 24 жовтня керівник гасіння пожежі на 6-му арсеналі Міноборони оголосив її ліквідацію", - написав М.Чечоткін на своїй сторінці в соцмережі Facebook у середу.

За його словами, керівник робіт із ліквідації наслідків надзвичайної ситуації, в. о. голови Чернігівської обладміністрації, підписала розпорядження про відновлення руху автотранспорту та залізничного сполучення в Ічнянському районі. Повітряний простір у радіусі 30 км буде відкрито з 3:00 25 жовтня.

"Наші рятувальники працюють далі - розміновують забруднену територію і відновлюють пошкоджені будинки", - додав М.Чечоткін.

У свою чергу на сайті Чернігівської обладміністрації повідомляється, що з 29 жовтня, після завершення шкільних канікул, діти зможуть повернутися до освітнього процесу.

Водночас ліквідація наслідків НС триває. У районі відновлено понад 140 будинків, розпочалися ремонтні роботи й у військовому містечку - смт Дружба, де нині склять вікна. "Піротехнічні підрозділи очистили від вибухонебезпечних предметів понад 70 тис. га, зокрема територію 39 населених пунктів. Проте місцевим жителям варто і надалі проявляти пильність, особливо перебуваючи в лісах", - повідомляє департамент інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю обладміністрації.

Як повідомлялося, інформація про пожежу і вибухи боєприпасів на території складів 6-го арсеналу Міноборони України біля смт Дружба Ічнянського району надійшла о 3:30 вівторка, 9 жовтня. Постраждалих серед військовослужбовців, співробітників ЗСУ і цивільного населення внаслідок вибухів боєприпасів немає. З огляду на надзвичайну подію евакуювали населення із 38 населених пунктів.

15 жовтня з'явилася інформація, що від боєприпасів очищено всі 39 населених пунктів, розташованих навколо арсеналу. 21 жовтня в ДСНС повідомили, що детонація боєприпасів на території арсеналу не спостерігається.

Військова прокуратура відкрила кримінальне провадження за ч. 3 ст.425 (недбалість) Кримінального кодексу України. У Службі безпеки України повідомили, що розслідують кілька версій пожежі на території складських приміщень в/ч ЗСУ, зокрема опрацьовують версію про можливу диверсію.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кабмін України затвердив порядок призначення та виплат допомоги дітям із ВІЛ

Зеленський із дружиною у Славутичі вшанували пам'ять ліквідаторів катастрофи на ЧАЕС

У Золотій Балці Херсонської області двоє постраждалих від атаки російського дрона - обладміністрація

Іспанія та Греція відмовилися передати Україні системи ППО - ЗМІ

Зеленський закликав на засіданні "Рамштайн" надати Україні далекобійну зброю, ППО та артилерію

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА