14:30 25.10.2018

Представник рибгоспу Росії Рульов, який незаконно відвідував окупований Крим, перебуває у посольстві РФ в Києві - Чубаров

2 хв читати
Представник рибгоспу Росії Рульов, який незаконно відвідував окупований Крим, перебуває у посольстві РФ в Києві - Чубаров

Народний депутат України (фракція "Блок Петра Порошенка"), голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров стверджує, що керівник Азово-Чорноморського теруправління Росриболовства Ігор Рульов, який відвідував окупований Росією Крим із порушенням українського законодавства, перебуває в посольстві РФ у Києві.

"Ігор Рульов, керівник Азово-Чорноморського теруправління Росриболовства, який очолює російську делегацію на переговорах у рамках українсько-російської комісії з питань рибальства в Азовському морі, незважаючи на встановлений факт вчинення ним у 2017 році незаконного в'їзду до тимчасово окупованого Криму, що є порушенням чинного законодавства Україна, все ще перебуває в Києві", - написав Р.Чубаров на своїй сторінці у Facebook у четвер.

При цьому він уточнив, що І.Рульов перебуває в посольстві РФ в Україні.

"...Але де ж конкретні дії відповідальних міністерств і відомств, покликаних забезпечувати дотримання законів України?", - додав з цього приводу Р.Чубаров.

Як повідомлялося, 23 жовтня Р.Чубаров опублікував у соцмережі допис, в якому заявив про неприпустимість проведення українською стороною переговорів з російською делегацією в умовах анексії Росією Криму та агресивних дій її силовиків в Азовському морі та закликав колег-парламентаріїв прибути до готелю, де тривають засідання цієї комісії.

"... Знаю одне: не можна сідати за стіл переговорів з громадянами Росії, які відвідують в порушення чинного законодавства тимчасово окупований Крим, які розпоряджаються злочинно захопленим майном українських рибальських господарств, які діяли в Криму до російської окупації, сором'язливо уникати в своїх виступах назви Криму, публічно звертатися до членів російської делегації не менше ніж "любі друзі", - писав голова Меджлісу кримськотатарського народу.

Наступного дня Р.Чубаров, перебуваючи на засіданні згаданої комісії, знову заявив про неприпустимість таких переговорів, а також зажадав від СБУ негайно видворити з України главу російської делегації.

У свою чергу нардеп Сергій Висоцький, який також відвідав засідання рибкомісії (фракція "Народний фронт"), повідомив, що зусиллями парламентаріїв "засідання комісії зірвано".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА