08:12 29.10.2018

Прокурор штату Пенсильванія попросив страти для стрільця з синагоги

1 хв читати
Прокурор штату Пенсильванія попросив страти для стрільця з синагоги

Федеральні прокурори направили запит генеральному прокурору США Джефу Сешнсу на схвалення смертної кари для обвинуваченого в нападі на синагогу в Піттсбурзі, повідомляє в понеділок Associated Press з посиланням на заяву прокурора штату Пенсильванія Скотта Брейді.

Відповідно до законів США, федеральний прокурор має отримати схвалення у генпрокурора на смертну кару для обвинуваченого перед тим, як той постане перед судом. За словами Брейді, процес з отримання схвалення Сешнса вже розпочато.

Обвинувачений постане перед судом 29 жовтня.

Раніше повідомлялося, що проти американця, який влаштував стрілянину в синагозі висунуті обвинувачення по 29 пунктах. Генпрокурор США Джефф Сешнс оголосив, що стрілянину в одній з синагог Піттсбурга розглядатимуть як злочин на ґрунті ненависті.

Вранці в суботу чоловік, озброєний штурмовою гвинтівкою і двома пістолетами, влаштував стрілянину під час служби в синагозі "Древо життя". Він викрикував антисемітські гасла і деякий час намагався відстрілюватися від прибулої поліції. В результаті загинули 11 людей, ще 12 отримали поранення.

Злочинець був поранений під час перестрілки з поліцейськими і після цього здався. Ним виявився 46-річний Роберт Боуерс.

Президент США Дональд Трамп після стрілянини в синагозі запропонував посилити закон про смертну кару.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА