19:44 29.10.2018

"Метінвест" приєднався до Асоціації підприємств промислової автоматизації України для розвитку IT-напрямку

2 хв читати
"Метінвест" приєднався до Асоціації підприємств промислової автоматизації України для розвитку IT-напрямку

Найбільша українська гірничо-металургійна компанія "Метінвест" вступила в Асоціацію підприємств промислової автоматизації України (АППАУ) з метою отримання додаткових можливостей для взаємодії і співпраці в області автоматизованого управління технологічним процесом і IT з іншими учасниками екосистеми промислових хайтек-компаній.

Як повідомляється в прес-релізі групи в понеділок, серед пріоритетних напрямків співпраці - приведення технічних політик у сфері автоматизації виробництва й ІТ-інтеграції у відповідність з міжнародними стандартами IEC / ISO.

Зокрема, планується розглянути ініціативи щодо впровадження стандартів кібербезпеки систем управління, а також інтеграції автоматизованих систем управління технологічним процесом з MES / MOM.

При цьому наголошується, що "Метінвест" має намір розвивати інновації на своїх підприємствах, а також підтримувати національні програми та ініціативи руху "Індустрія 4.0". Центр експертизи промислової автоматизації сформується в "Метінвест Діджитал" - нової IT-компанії в групі "Метінвест", створеної у вересні цього року.

"Драйвером розвитку промислових хайтек і "Індустрії 4.0" в Україні сьогодні виступають саме великі промислові бренди", - зазначає прес-служба з посиланням на коментар АППАУ з приводу приєднання "Метінвесту" й інших промислових компаній до асоціації.

Асоціація підприємств промислової автоматизації України створена в 2011 році. Представляє інтереси української спільноти підприємств промислової автоматизації. В основі її роботи лежать принципи співробітництва і спільного вирішення загальних проблем. До асоціації входять виробники і постачальники промислового устаткування, IT-розробники, інжинірингові компанії, ВНЗ і промислові підприємства.

Як повідомлялося, "Метінвест" продовжує системну трансформацію IT-функції, створивши нове підприємство - ТОВ "Метінвест Діджитал". Весь персонал IТ-служби "Метінвесту" буде переведений в "Метінвест Діджитал" до кінця року. Всі робочі місця і соціальні гарантії будуть збережені.

Основними акціонерами "Метінвесту" є група "СКМ" (71,24%) і "Смарт-холдинг" (23,76%), які спільно керують компанією.

ТОВ "Метінвест Холдинг" - керуюча компанія групи "Метінвест".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА