12:19 30.10.2018

Досудове розслідування за підозрою екс-нардепа Горохова та деяких чиновників із Луганська завершено - Сарган

2 хв читати
Досудове розслідування за підозрою екс-нардепа Горохова та деяких чиновників із Луганська завершено - Сарган

Досудове розслідування у кримінальному провадженні за підозрою колишнього народного депутата Сергія Горохова, голови Луганської обласної ради Валерія Голенка, його першого заступника Євгена Харіна, Луганського міського голови Сергія Кравченка та його першого заступника Маноліса Пілавова, підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень разом із головою фракції Партії регіонів у Раді VII скликання Олександром Єфремовим, завершено.

Як повідомила прес-секретар генерального прокурора України Лариса Сарган у Facebook у вівторок, екс-нардеп і луганські чиновники підозрюються в скоєнні кримінальних правопорушень, передбачених ч. 3 ст. 110, ч. 1 ст. 111, ч. 1 ст. 258-3 , ч. 5 ст. 27, ст. 341 Кримінального кодексу України.

Вона повідомила, що зазначені особи підозрюються в скоєнні у 2014 році на території Луганської області низки кримінальних злочинів, зокрема, умисних дій із метою зміни меж території та державного кордону України, державній зраді, створенні терористичної організації "Луганська народна республіка", пособництві в захопленні будівлі Управління Служби безпеки України в Луганській області.

Л.Сарган зазначила, що стороні захисту відкрито матеріали досудового розслідування для ознайомлення і після завершення ознайомлення обвинувальний акт у зазначеному кримінальному провадженні буде направлено до суду.

Як повідомлялося, 21 серпня 2018 року Печерський районний суд Києва задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України та надав дозвіл на здійснення спеціального досудового (заочного) розслідування стосовно колишнього народного депутата С.Горохова і деяких луганських чиновників, підозрюваних у скоєнні кримінальних правопорушень разом із головою фракції Партії регіонів у Раді VII скликання О.Єфремовим.

С.Горохов, В.Голенко, Є.Харін, С.Кравченко та М.Пілавов перебувають у розшуку, здійснення якого доручено співробітникам СБУ. Генпрокуратура отримала постанови слідчого судді про дозвіл на затримання підозрюваних із метою приводу для участі в розгляді клопотання про застосування до них запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Кількість загиблих на Донеччині через обстріли протягом дня збільшилася до чотирьох

ТЦК за кордоном не працюватимуть - Міноборони України

Дощова погода в Україні в п'ятницю збережеться, у суботу опадів не прогнозують

Аграрні асоціації попросили ВАКС узяти міністра агрополітики на поруки

Окупанти обстріляли село на Харківщині, поранені двоє пенсіонерок

Майже дві третини українців вважають демократію найкращою системою правління, це шостий показник серед досліджуваних країн - опитування

Українська ППО збила російську ракету в Криворізькому районі

Унаслідок обстрілу Сміли постраждали шість осіб - ДСНС

Умєров і помічник генсека НАТО обговорили ситуацію на полі бою і кроки на шляху до членства України в Альянсі

Двоє людей загинули, одна людина дістала поранень унаслідок вибуху в пункті прийому металобрухту на Львівщині

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА