18:01 30.10.2018

В Україні підтвердили звільнення семи рибалок, утримуваних в анексованому Криму

2 хв читати
В Україні підтвердили звільнення семи рибалок, утримуваних в анексованому Криму

Семеро членів екіпажу сейнера "Норд", які є громадянами України і у яких не було обмеження на пересування, повернулися додому на тимчасово територію Криму згідно з чинним законодавством України, в свою чергу окупаційна влада півострова відпустила сімох громадян України, повідомила Державна прикордонна служба України.

Як повідомляється у вівторок на сайті Держприкордонслужби України, інформація про нібито обмін сімох громадян України, затриманих російськими прикордонниками, на членів екіпажу риболовецького судна "Норд" не відповідає дійсності.

"Сьогодні, 30 жовтня, до КПВВ "Каланчак" прибули члени команди "Норд", громадянство України яких було встановлено під час розгляду адмінпровадження в судах. Семеро громадян України отримали право повернутися додому на тимчасово окуповану територію в Криму, і були оформлені на виїзд з материкової частини відповідно до чинного законодавства", - зазначено в повідомленні на сайті Держприкордонслужби у вівторок.

В українському прикордонному відомстві наголошують, що стосовно цих членів екіпажу немає обмежень у пересуванні.

"У свою чергу окупаційна сторона в Криму відпустила сімох громадян України. Усіх їх у різних випадках затримувала прикордонна служба ФСБ РФ в Азовському і Чорному морях за нібито незаконний вилов риби або наближення до берегів анексованого півострова. Таким чином, окупанти намагаються представити ситуацію як обмін, що відбувся на адмінкордоні", - зазначили в прикордонному відомстві України

У Держприкордонслужбі зазначили, що про обмін говорити не слід, оскільки всі громадяни є українцями".

У свою чергу, уповноважений Верховної Ради з прав людини Людмила Денісова також зазначила, що це був не обмін. "Хочу наголосили: це був не обмін. Моряки судна "Норд", які сьогодні також повернулися до Криму, вільно пересувалися територією України. Їх, на відміну від українців у Криму, ніхто не утримував", - написала український омбудсмен на своїй сторінці у Facebook.

За її словами, українці, zrb[ незаконно утримуваkb в окупованому Криму, yfhfps прямують додому. "Йдеться про трьох членів екіпажу судна "ЯМК-0041" Сергія Калиниченка, Олега Блока і Руслана Скрипника і чотирьох членів екіпажу судна "ЯОД 21-05" Олександра Лисенюка, Геннадія Онгурова, Олега Іващенка та В'ячеслава Івасенка", - уточнила омбудсмен.

Л.Денісова нагадала, що у моряків відібрали паспорти, що унеможливило їх повернення додому.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

В Україну повернули тіла 140 загиблих захисників - Координаційний штаб

У ніч на суботу на більшій частині України невеликі дощі, у Житомирській і Вінницькій областях можливі заморозки на ґрунті

Роботу "Київтеплоенерго" заблоковано у зв'язку з черговими обшуками правоохоронців – компанія

Заступнику гендиректора "Росатому" повідомлено про підозру в розграбуванні ЧАЕС під час окупації

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

ТЧХУ та Мінсоцполітики підписали меморандум про співпрацю у сфері соціальних послуг

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА