12:07 03.11.2018

Телеканал HBO після твіту Трампа закликав не використовувати "Гру престолів" в політичних цілях

2 хв читати
Телеканал HBO після твіту Трампа закликав не використовувати "Гру престолів" в політичних цілях

Телеканал HBO, що займається створенням серіалу "Гра престолів", закликав не використовувати кіносагу в політичних цілях, повідомляє телеканал Сі-Ен-Бі-Сі.

Таку заяву HBO зробив після того, як президент США Дональд Трамп опублікував твіт із відсиланням до серіалу.

"Нам не було відомо про це повідомлення, і ми вважали б за краще, щоб наш товарний знак не привласнювали б в політичних цілях", – йдеться в коментарі телеканалу.

В офіційному Twitter-акаунті HBO після публікації Д.Трампа з'явився запис: "Як сказати "неправомірне використання товарного знака" дотракійською?".

Дотракійська – штучна мова, створена для "Гри престолів".

Сі-Ен-Бі-Сі зазначає, що раніше відсилання до "Гри престолів" робила конкурент Д.Трампа на виборах 2016 року Гілларі Клінтон.

Так, видання "Бізнес інсайдер" повідомляло, що Г.Клінтон порівнювала себе з героїнею книг і серіалу Серсеєю Ланністер у своїх мемуарах.

"Натовпи на ралі Трампа незліченна кількість разів закликали до того, щоб я пішла до в'язниці. Вони кричали "Винна, винна" як релігійні фанатики в Грі престолів" кричали "ганьба, ганьба", коли Серсея Ланністер поверталася в Червоний замок", – писала Г.Клінтон.

Д.Трамп розмістив напередодні іранських санкцій у своєму Twitter картинку, стилізовану під постер серіалу "Гра престолів". На ньому зображений президент і напис "Санкції близько. 5 листопада" (Sanctions are coming. 5 November). Підпис до зображення схожий з відомою цитатою з серіалу – "зима близько".

Раніше в п'ятницю адміністрація президента США Дональда Трампа оголосила, що відновить всі санкції, зняті з Ірану в рамках ядерної угоди 2015 року. Порушників санкційного режиму щодо Ірану чекають "суворі наслідки", попередили в Білому домі.

Санкції зачіпають фінансовий і енергетичний сектори Ірану. Вступаючи в силу з понеділка, санкції вдарять по країнах, які продовжують імпортувати іранську нафту або ж працюють з іранськими компаніями, які потрапили під санкції.

У травні цього року Д.Трамп оголосив про вихід Вашингтона зі Спільного всеосяжного плану дій щодо іранської ядерної програми і назвав цю угоду найгіршою в історії США.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА