14:32 04.11.2018

Гройсман: Злочин проти Гандзюк – без терміну давності

2 хв читати
Гройсман: Злочин проти Гандзюк – без терміну давності

Прем'єр-міністр України Володимир Гройсман наголосив, що вчинений проти в.о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк, яка померла в неділю, злочин не має терміну давності.

"Померла Катерина Гандзюк. Злочин проти неї - без терміну давності. Винних має бути покарано. Вічна пам'ять...",- написав В.Гройсман у своєму акаунті в соцмережі "Твіттер".

Інформація про смерть активістки з'явилася раніше в неділю в сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" в соцмережі Фейсбук. Пізніше цю інформацію підтвердили в столичному главку поліції і президент України Петро Порошенко.

Як повідомлялося, 31 липня вранці в Херсоні невідомий облив концентрованою сірчаною кислотою К.Гандзюк біля її будинку. Постраждалу з опіками доставили в місцеву лікарню, але незабаром перевели в медзакдад Києва.

Спершу кваліфікація у кримінальному провадженні була "хуліганство", потім правоохоронці перекваліфікували його як нанесення тяжких тілесних ушкоджень, а згодом, після підтвердження того, що К.Гандзюк облили концентрованою сірчаною кислотою, кваліфікація була змінена на "замах на вбивство з особливою жорстокістю".

Пізніше слідчий у справі задовольнив клопотання адвоката про додаткову кваліфікацію злочину проти К.Гандзюк та вніс до ЄРДР ознаку замовного характеру (п. 11 ч. 2 ст. 115, ст. 15 КК України).

Затримано кількох підозрюваних у замаху на К.Гандзюк, зокрема чоловіка, зафіксованого на відео з камер спостереження як покупця сірчаної кислоти.

У середині вересня генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що можливий організатор замаху на К.Гандзюк заявив про готовність давати свідчення.

19 жовтня перший заступник голови Національної поліції України В'ячеслав Аброськін повідомив, що правоохоронці затримали п'ятьох осіб, підозрюваних у скоєнні нападу на К.Гандзюк, двох взято під варту, ще трьом суд обрав запобіжний захід у вигляді цілодобового домашнього арешту.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА