11:40 05.11.2018

Поліція виконала всі слідчі дії у справі Гандзюк, провадження передано в СБУ

2 хв читати
Поліція виконала всі слідчі дії у справі Гандзюк, провадження передано в СБУ

Національна поліція виконала всі необхідні слідчі дії у справі про напад на в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістку Катерину Гандзюк, кримінальне провадження передано в Службу безпеки України, повідомляє Міністерстві внутрішніх справ.

"У межах повноважень Національна поліція Україна виконала всі необхідні слідчі та розшукові дії у рамках кримінального провадження, відкритого за фактом убивства Катерини Гандзюк. У зв'язку з цим сьогодні, 5 жовтня, Генеральна прокуратура прийняла рішення про зміну підслідності у зазначеному кримінальному провадженні за Головним слідчим управлінням СБУ", - йдеться в оприлюдненому в понеділок департаментом комунікації МВС України повідомленні.

В інформації зазначено, що це дасть можливість об'єднати ці провадження і вести досудове розслідування щодо зазначеного злочину з моменту планування до фактичного завершення злочину.

У міністерстві також повідомили, що в межах повноважень Нацполіція України допитала як свідків 367 людей, призначила 21 судову експертизу, здійснила 9 обшуків, 4 слідчі експерименти, 26 оглядів, 100 негласних слідчих дій стосовно 31 людини.

"Нагадаємо, розслідування щодо встановлення замовників, з ініціативи Генеральної прокуратури, здійснює Служба безпеки України", - додали в МВС України.

Інформація про смерть активістки з'явилася близько полудня 4 листопада на сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у соцмережі Facebook. Пізніше цю інформацію підтвердили в столичному главку поліції та президент України Петро Порошенко, який зажадав від правоохоронців знайти і притягнути до відповідальності винних у злочині.

Того самого дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на К.Гандзюк, кваліфікувавши його як закінчений злочин. "Нині кримінальне провадження за фактом нападу на Катерину Гандзюк розслідується як закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення)", - йдеться в оприлюдненому департаментом комунікації Національної поліції України в неділю удень повідомленні.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
Milk
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА