14:06 05.11.2018

Клієнти банків зможуть дистанційно відкривати рахунки завдяки системі BankID НБУ

1 хв читати
Клієнти банків зможуть дистанційно відкривати рахунки завдяки системі BankID НБУ

Національний банк України (НБУ) надав фізичним особам можливість отримувати дистанційно не лише адміністративні, а й банківські послуги.

Як повідомляється на веб-сайті НБУ, механізм віддаленої ідентифікації клієнтів банків через систему BankID передбачає: вперше ідентифікацію фізичної особи має проводити за її присутності один із банків-учасників системи, й уже після цього ця фізична особа зможе замовляти сервіси та послуги на сайті будь-якої компанії або банку, підключених до BankID НБУ.

Ідентифікація здійснюватиметься дистанційно на рівні банків, у яких обслуговується фізособа. Це, зокрема, дасть можливість клієнтам банків дистанційно відкривати рахунки без необхідності відвідувати їхні відділення.

Як зазначається в повідомленні, при цьому для надання банківських послуг обов'язковими умовами є виконання вимог фінансового моніторингу.

Відповідальність за належне здійснення ідентифікації та вивчення клієнта відповідно до міжнародних стандартів та законодавства України покладається як на банк, який здійснив ідентифікацію, так і на банк, що використовує інформацію, отриману за допомогою засобів системи BankID.

Крім того, Нацбанк удосконалив порядок узгодження відповідальних за здійснення фінансового моніторингу співробітників банків.

Відповідні зміни внесено до Положення про здійснення банками фінансового моніторингу постановою НБУ від 1 листопада 2018 року, яка набуває чинності 5 листопада 2018 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Лондон та Берлін мають намір співпрацювати для виробництва відновлюваної енергії у Північному морі

Сунак і Шольц заявили про спільну роботу над варіантами використання заморожених активів РФ

Генпрокурор підписав стандарт діяльності прокурорів із захисту інвестицій під час досудового розслідування

На все майно ексголови Верховного Суду Князєва накладено арешт - Мін'юст

ВР розширила компетенцію органів місцевого самоврядування в частині міжтериторіального та транскордонного співробітництва

"Укренерго": Ввечері буде застосовано обмеження енергопостачання для промспоживачів і бізнесу в усіх регіонах

ДТЕК відновив електропостачання споживачів Святошинського району в Києві

У Дніпрі затримано жінку, яка намагалася продати свого дворічного сина за 1 млн грн

Харківського підприємця, який передавав росіянам інформацію про дислокацію Сил оборони в регіоні, засуджено до 5,5 року ув'язнення

ВР закликала міжнародні організації активізувати зусилля для звільнення українських журналістів, яких утримує РФ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА