17:10 05.11.2018

СБУ поки що не отримала справу про умисне вбивство Гандзюк, у спецслужбі обіцяють зробити все для якнайшвидшого встановлення замовника злочину

3 хв читати
СБУ поки що не отримала справу про умисне вбивство Гандзюк, у спецслужбі обіцяють зробити все для якнайшвидшого встановлення замовника злочину

Служба безпеки України наразі не отримала кримінального провадження про умисне вбивство в. о. керуючого справами виконкому Херсонської міськради, радника мера Херсона, активістки Катерини Гандзюк, яке має надійти від Національної поліції.

"Генеральна прокуратура сьогодні доручила подальше розслідування справи про умисне вбивство херсонської громадської активістки Катерини Гандзюк Головному слідчому управлінню СБУ, хоча станом на 16.00 год. 05.11.2018 кримінальне провадження до органу досудового розслідування не надійшло", - йдеться в повідомленні СБУ на сторінці у Facebook у понеділок.

У спецслужбі наголосили, що поділяють бажання громадськості щодо якнайшвидшого завершення розслідування, але при цьому переконані, що "справа має бути розслідувана повно, всебічно й об'єктивно". СБУ має передати до суду неспростовні докази причетності до вбивства всіх фігурантів справи. "Запевняємо, що співробітники СБУ зроблять усе можливе, аби в максимально стислі терміни встановити та затримати замовника цього зухвалого злочину", - запевнили у відомстві.

У СБУ також зазначили, що справа не має жодних обмежень, передбачених законом України "Про державну таємницю", крім обмежень, передбачених статтею 222 КПК України, яка регламентує порядок, межі та спосіб розголошення даних досудового провадження.

Спецслужба просить громадян, котрі мають інформацію, що може допомогти слідству, повідомляти її за телефоном гарячої лінії 0 800 501 482.

"Водночас закликаємо представників окремих політичних сил не використовувати цю трагедію для здійснення власного самопіару з метою отримання "політичних дивідендів", - звертаються в СБУ до політсил.

Раніше в понеділок департамент комунікації МВС України повідомив, що слідчі дії у справі про напад на К.Гандзюк і кримінальне провадження передано до СБУ.

"У межах повноважень Національна поліція Україна виконала всі необхідні слідчі та розшукові дії в рамках кримінального провадження, відкритого за фактом убивства Катерини Гандзюк. У зв'язку з цим сьогодні, 5 листопада, Генеральна прокуратура прийняла рішення про зміну підслідності в зазначеному кримінальному провадженні за Головним слідчим управлінням СБУ", - йшлося в повідомленні МВС.

Це дасть можливість об'єднати провадження і вести досудове розслідування щодо зазначеного злочину з моменту планування до фактичного закінчення злочину.

Інформація про смерть активістки з'явилася вдень 4 листопада на сторінці спільноти "Хто замовив Катю Гандзюк?" у соцмережі Facebook. Пізніше цю інформацію підтвердили в столичному главку поліції та президент України Петро Порошенко, який вимагає від правоохоронців знайти та притягнути до відповідальності винних у злочині.

Того самого дня слідчі змінили кваліфікацію нападу на К.Гандзюк, кваліфікувавши його як закінчений злочин. "Нині кримінальне провадження за фактом нападу на Катерину Гандзюк розслідується як закінчений злочин - за пунктами 4, 6, 11 і 12 ч. 2 ст. 115 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, вчинене групою осіб, з корисливих мотивів, з особливою жорстокістю, на замовлення)".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський подякував Сенату США за схвалення життєво необхідної допомоги Україні

Сенат США підтримав закон про допомогу Україні

За 2023 рік в Україні зафіксовано 85 випадків сексуального насильства, пов'язаних із війною - звіт ООН

Війська РФ за минулий день понад 50 разів обстріляли Сумську область, поранено чотирьох жителів

Унаслідок нічного удару по Харкову поранено двох людей, окупанти завдали ударів і по центру Золочева

Окупанти вдарили по житловому комплексу в Харкові, поки що без постраждалих

НАТО не планує розміщувати американську ядерну зброю в інших країнах - Столтенберг

США можуть передати Україні ATACMS дальнього радіусу дії в новому пакеті допомоги - ЗМІ

У Дніпропетровській області сили ППО ввечері збили ще один російський безпілотник "Орлан-10"

Сенат США підтримав розгляд законопроєкту про допомогу Україні, Ізраїлю і Тайваню за скороченою процедурою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА