18:51 05.11.2018

Суд відмовив ЦПК у задоволенні скарги на відмову оскаржити закриття "справи рюкзаків" проти сина Авакова та Чеботаря

2 хв читати
Суд відмовив ЦПК у задоволенні скарги на відмову оскаржити закриття "справи рюкзаків" проти сина Авакова та Чеботаря

Київський апеляційний суд (раніше - Апеляційний суд Києва) в понеділок відмовив у задоволенні скарги Центру протидії корупції (ЦПК) на чергову відмову Солом'янського райсуду Києва в оскарженні закриття "справи рюкзаків" щодо сина міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова Олександра й екс-заступника глави МВС Сергія Чеботаря.

У ЦПК вважають, що відтепер будь-які юридичні можливості поновити справи проти цих двох фігурантів "справи рюкзаків" остаточно втрачено.

8 жовтня Солом'янський районний суд Києва вдруге повернув скаргу ЦПК на закриття "справи рюкзаків" щодо О.Авакова та С.Чеботаря.

Як повідомлялося, 5 квітня 2018 року НАБУ і САП повідомили про завершення досудового розслідування в так званій справі про рюкзаки. Йдеться про кримінальне провадження щодо розтрати понад 14 млн грн під час закупівлі рюкзаків для потреб МВС України наприкінці 2014-го - на початку 2015 років.

12 липня керівник САП Назар Холодницький повідомив, що САП закрила справу, в якій фігурували син міністра внутрішніх справ України Олександр Аваков та екс-заступник глави МВС С.Чеботар. Водночас підозрюваним у розкраданні коштів залишається третій фігурант справи - представник фірми-переможця тендера на постачання рюкзаків Володимир Литвин, якому слідство інкримінує привласнення майна та підроблення документів.

13 липня НАБУ направило до САП скаргу на постанову про закриття цього кримінального провадження.

11 вересня колегія суддів Червонозаводського районного суду Харкова затвердила угоду про визнання провини, укладену між слідством і В.Литвином. Підприємця було визнано винним за ч. 4 ст. 190 та ч. 4 ст. 358 (шахрайство та підроблення документів) та засуджено до п’яти років позбавлення волі з випробувальним терміном на два роки. В.Литвин відповідно до угоди зобов'язується відшкодувати завдані збитки сумою 4 млн 845 тис. грн. Він також зобов'язаний відшкодувати судові витрати.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА