14:17 06.11.2018

СБУ проводить обшуки у представників проросійської організації

3 хв читати
СБУ проводить обшуки у представників проросійської організації

Служба безпеки України підтверджує факт проведення обшуків у деяких представників проросійської громадської організації, зокрема й матері екс-народного депутата від Партії регіонів Олени Бережної, повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" речник СБУ Олена Гітлянська.

"СБУ проводить низку обшуків у членів проросійської громадської організації в рамках кримінального провадження за ч.1 ст.109 та ч.1 ст.111 Кримінального кодексу України (державна зрада)", - повідомила агентству "Інтерфакс-Україна" О.Гітлянська у вівторок.

Відповідаючи на запитання про те, чи входить до списку людей О.Бережна, вона відповіла ствердно.

Також О.Гітлянська повідомила, що проводиться обшук в одному з приміщень, яке належить екс-заступнику колишнього мера Києва Леоніда Черновецького Ірені Кільчицькій.

"Але це приміщення орендує Бережна. До самої пані Кільчицької претензій немає", - зазначила речник СБУ.

Пізніше прес-центр СБУ повідомив (без зазначення прізвищ), що в рамках кримінального провадження, відкритого за ч. 1 ст. 109 і ч. 1 ст. 111 КК України, співробітники СБУ проводять у Києві низку санкціонованих слідчих дій у осіб, які сприяли спецслужбам країни-агресора в реалізації плану дестабілізації суспільно-політичної ситуації в Україні.

"Під час досудового слідства оперативники спецслужби з’ясували, що одна з фігурантів справи систематично відвідує РФ, де проводить зустрічі з колишніми українськими високопоставленими чиновниками, а також із представниками державних органів країни-агресора", - йдеться в повідомленні.

Співробітники СБУ задокументували, що за вказівками та при фінансуванні кураторів "громадський діяч" систематично організовує і проводить у Києві та обласних центрах України акції протесту, спрямовані на дестабілізацію суспільно-політичної ситуації в країні.

Раніше цього дня І.Кільчицька повідомила виданню "Гордон", що співробітники СБУ прийшли з обшуком до її офісу в Києві.

"Цей офіс використовується тільки для дітей. Я зняла його під час Революції гідності, тому що він розташований біля самої школи. Щоб у разі небезпеки можна було швидко забрати дітей. Я в цьому офісі майже не буваю. Секретарі тут займаються розкладом дітей. Ніякий бізнес тут не ведеться. Сьогодні вранці СБУ ввалилася в офіс. П'ятеро людей проводять обшук. Вони нікого не впускають і не випускають", - розповіла І.Кільчицька.

За її словами, співробітники спецслужб шукають докази сепаратистської діяльності матері загиблої в автомобільній катастрофі екс-нардепа від Партії регіонів І.Бережної.

"Вони вважають, що Олена Бережна - мама загиблої Ірини Бережної, яка була моєю подругою, займається тут сепаратистською діяльністю. Мама Бережної судиться у Віденському суді за права на дитину Ірини. В цьому офісі вона складає і відправляє до суду заяви, переклади документів тощо. Але СБУ вважає, що це її офіс, що тут є зброя, антиукраїнська література та інструкції стосовно зміни державного ладу України", - зазначила юрист.

Вона не виключає, що обшук ініціював бізнесмен Борис Фуксман, який є батьком дитини І.Бережної.

О.Бережна очолює громадську організацію "Інститут правової політики та соціального захисту".

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА