12:59 07.11.2018

В Одесі розпочав роботу Форум Чорноморського прикордонного співробітництва за участю 5 країн регіону та без РФ

2 хв читати
В Одесі розпочав роботу Форум Чорноморського прикордонного співробітництва за участю 5 країн регіону та без РФ

Форум Чорноморського прикордонного співробітництва, в якому беруть участь керівники прикордонної та берегової охорони прибережних країн регіону, зокрема України, Турецької Республіки, Румунії, Грузії та Республіки Болгарія розпочав свою роботу в Одесі, 7 листопада, повідомляє прес-служба української Держприкордонслужби.

"Саме цими днями 12 років тому було підписано угоду про співробітництво між прикордонними відомствами чорноморських прибережних країн. Сьогодні Україна вже втретє приймає Форум Чорноморського прикордонного співробітництва", - сказав у вітальному слові глава Держприкордонслужби України Петро Цигикал.

В українському прикордонвідомстві нагадали, що шість країн домовилися активно співпрацювати з питань протидії тероризму, поширенню зброї масового знищення, контрабанді та нелегальній міграції, а також забезпечувати безпеку навігації, охорону біологічних ресурсів та координувати зусилля в пошуково-рятувальних операціях.

На початку засідання Україна прийняла головування у форумі від Румунії на наступний рік.

"Представляючи здобутки форуму в 2018 році, румунська сторона подякувала країнам за співпрацю та зусилля, спрямовані на боротьбу з контрабандною діяльністю і торгівлею людьми в Чорному морі", - йдеться в повідомленні.

Водночас одну зі сторін форуму - Російську Федерацію – з огляду на недотримання нею своїх зобов'язань і порушення норм міжнародного права на зустріч не було запрошено.

"Вимушений констатувати, що одна зі сторін договору не дотримала своїх зобов'язань і грубо порушила норми міжнародного права, через що не запрошена на зустріч. Упевнений, що основна ідея створення цього форуму, а саме - підтримка довіри та безпеки між дружніми чорноморськими країнами, й надалі буде жити", - сказав голова Держприкордонслужби України.

Під час форуму сторони обговорять стан співпраці та перспективи партнерства, а також прогнозовані виклики й загрози безпеці в Чорноморському регіоні. Важливими питаннями стане консолідація зусиль на всіх напрямках з огляду на останні події та наявні проблеми.

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Директор ЦРУ Бернс попереджає, що Україна може програти війну з Росією до кінця року, якщо США не надішлють більше допомоги

Зеленський нагородив Алена Делона орденом "За заслуги "

Україні необхідно $ 42 млрд бюджетної підтримки цього року

США заблокували рішення ООН щодо визнання Палестинської автономії повноправними членом

Окупанти обстріляли п'ять громад Сумської області, одна людина поранена - ОВА

ВИБУХИ В ПАВЛОГРАДІ - ТЕЛЕГРАМ-КАНАЛИ

Аварія на газопроводі в Харківській області не вплине на газопостачання споживачів

Раді рекомендують ухвалити в першому читанні законопроєкти, що вдосконалюють систему початкової загальновійськової підготовки та порядок ведення військового обліку

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА