13:50 07.11.2018

Екоінспекція на початку осені виявила порушення на цеху "Дельта Вілмар", де розпочалася пожежа - Семерак

2 хв читати
Екоінспекція на початку осені виявила порушення на цеху "Дельта Вілмар", де розпочалася пожежа - Семерак

Екологічна інспекція під час планової перевірки на підприємстві "Дельта Вілмар" (Одеська обл.) у вересні 2018 року виявила серйозні порушення на цеху заводу, де 6 листопада розпочалася пожежа, повідомив міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.

"У вересні Державна екологічна інспекція перевіряла це підприємство, були зафіксовані серйозні порушення, після чого було подано позов до суду щодо припинення діяльності того цеху, з якого вчора розпочалася пожежа. На жаль, система через зупинку в судах не спрацювала", - повідомив О.Семерак на засіданні Кабінету Міністрів у середу.

"Необхідно вдосконалювати законодавство, щоб реагування на такі серйозні випадки було швидшим", - зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

За словами глави Мінекології, в ніч із 6 на 7 листопада екологічна інспекція перевірила воду, повітря і ґрунти біля місця події на предмет забруднень.

"За оперативною інформацією, забруднення води немає. Деякі показники забруднення повітря перевищують гранично допустимі норми в 2,5 раза. Аналіз забруднення ґрунту матимемо трохи пізніше", - повідомив О.Семерак.

На думку міністра інфраструктури Володимира Омеляна, пожежа порушує питання щодо проведення додаткових перевірок на інфраструктурних об'єктах.

"Пожежу ліквідовано, загроз ані місту, ані людям немає. Але ця ситуація ставить нас перед фактом, що ми вимушені здійснити додаткову перевірку всіх інфраструктурних об'єктів", - пояснив В.Омелян.

Як повідомлялося, 6 листопада о 19:39 поблизу с. Нові Білярі Лиманського району на території заводу "Дельта Вілмар СНД" у компресорному цеху із переробки маргарину виникла масштабна пожежа. До гасіння від ДСНС було залучено 134 людей і 24 одиниці техніки. О 7:00 7 листопада пожежу ліквідовано на загальній площі 1500 кв. м., жертв і постраждалих немає.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський звільнив Марка Шевченка з посади посла України в Молдові

Глави МЗС України та Індії провели в Нью-Делі двосторонні переговори та оглядове засідання міжурядової комісії

Карандєєв анонсував будівництво безпечного фондосховища для українських музейних цінностей

У низці областей України в п'ятницю очікуються грози

Наразі немає інформації про можливий перетин повітряного простору Молдови російськими ракетами під час атаки на Україну - ПС ЗСУ

Зеленський назвав пріоритети в роботі РНБО

На Хмельниччині внаслідок атаки РФ пошкоджено 6 приватних будинків і дитячий табір, без постраждалих

Затримки в допомозі США Україні збільшують загрозу оперативного успіху РФ - ISW

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до Синельникова

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА