08:24 09.11.2018

Генпрокуратура виявила безліч порушень під час перевірки однієї з колоній

2 хв читати
Генпрокуратура виявила безліч порушень під час перевірки однієї з колоній

Генеральна прокуратура України провела позапланову перевірку Житомирської виправної колонії № 4 де були виявлені численні систематичні порушення прав засуджених, повідомляє відділ зв'язків з громадськістю та засобами масової інформації Генеральної прокуратури України.

"Умови проживання, праці, лікування ув'язнених не відповідають вимогам законодавства, міжнародних стандартів і за більшістю показників можуть розцінюватися як нелюдське поводження з людьми" - йдеться в повідомленні на сайті Генпрокуратури України в четвер увечері.

Протягом останніх двох років засуджені необґрунтовано використовувалися для виконання робіт без укладання трудових договорів, багатьом з них не платили зарплату, до державного бюджету не сплачується єдиний соціальний внесок. У колонії ув'язненим не надавалася належна медична допомога.

Під час перевірки були виявлені факти допомоги злочинним "авторитетам" з боку керівництва виправної колонії. Для деяких з них у колонії була виділена окрема кімната з меблями і побутовими приладами, ключі від кімнати знаходилися у одного зі злісних порушників правопорядку.

В одному з приміщень колонії в ході перевірки було виявлено схованку з чотирма ножами.

"Безпосередньо під час перевірки ГПУ вжито невідкладних заходів щодо усунення виявлених порушень. У ВК № 4 доставлені ліки загальною сумою понад 30 тис грн, укладено понад 60 трудових договорів із засудженими, проведена санітарна обробка та прибирання в житлових приміщеннях, особи, які тримаються в ШІЗО і ПКТ, забезпечені ємностями з питною кип'яченою водою"- відзначають в прокуратурі.

"За фактами, встановленими працівниками профільного управління, в прокуратуру Житомирської області направлено матеріали з реєстрації кримінальних проваджень за статтею 364 (зловживання службовим становищем), 263 (виготовлення, носіння або збут холодної зброї), 366 (службове підроблення) КК України" - підсумували в прокуратурі.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Чоловіки мобілізаційного віку матимуть змогу отримати паспорт громадянина України або паспорт для виїзду за кордон лише на території країни

США таємно поставили Україні ракети ATACMS, українські сили вперше застосували їх минулого тижня

ППО знищила одну ворожу ракету та три розвідувальні БПЛА

Зеленський заслухав доповіді Сирського та Умєрова

Зеленський подякував американцям, які працюють на оборонних підприємствах

За добу ворог завдав 13 ракетних та 51 авіаудар, обстріляв понад 110 населених пунктів України

ЗС України відбили 18 ворожих атак на лиманському напрямку, 13 – на бахмутському

Єрмак подякував Саллівану і команді адміністрації президента США за зусилля на шляху схвалення допомоги Україні, розповів про ситуацію на фронті

Умєров подякував США за підписаний пакет законів: Життєво важливий крок у зміцненні здатності захищати нашу незалежність

Рішення про призупинення консульських послуг для українських чоловіків мобілізаційного віку за кордоном спрямоване на забезпечення справедливості - Кулеба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА