16:14 09.11.2018

НАБУ демонструє високий рівень роботи, незважаючи на тиск - єврокомісар Ган

2 хв читати
НАБУ демонструє високий рівень роботи, незважаючи на тиск - єврокомісар Ган

Незважаючи на тиск, Національне антикорупційне бюро України (НАБУ) демонструє високий рівень роботи, загалом же необхідно забезпечити функціонування всіх елементів антикорупційної системи в Україні, зазначає європейський комісар з європейської політики сусідства та переговорів про розширення Йоганнес Ган.

На брифінгу в п'ятницю в Києві Й.Ган розповів, що його зустріч із директором НАБУ Артемом Ситником була дуже інформативною. "Я зрозумів три речі з цієї зустрічі. Перше: я дуже хочу підтвердити добрі результати роботи НАБУ, яке, попри постійний тиск на нього, досягло величезних результатів у своїй роботі", - сказав єврокомісар.

При цьому він висловив жаль, що громадськість в Україні достатньою мірою не розуміє важливості щоденної копіткої роботи бюро.

Й.Ган повідомив, що другим важливим моментом є необхідність оперативного створення Антикорупційного суду, "щоб усі справи, які розслідує НАБУ, туди швидко надходили, щоб винних було покарано".

За його словами, цього очікує міжнародна спільнота, але для самої України функціонування Антикорупційного суду ще важливіше. Це, як зазначив єврокомісар, зокрема, дасть змогу залучити інвестиції в Україну.

"Третє. Україні необхідно забезпечити незалежність та ефективне функціонування всіх антикорупційних органів, які є елементами антикорупційної системи", - наголосив Й.Ган.

У свою чергу А.Ситник додав, що за підтримки європейських партнерів можна буде досягти незалежності Антикорупційного суду.

"Наразі ми впритул підійшли до того, щоб антикорупційна реформа була необоротною в Україні. І це буде після того, як незалежний професійний Антикорупційний суд почне ухвалювати справедливі обґрунтовані вироки у тих справах, які ми розслідували", - сказав директор НАБУ.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Зеленський і голова Національних зборів Франції обговорили співпрацю в оборонній сфері

Лише 3% випущених РФ із початку року по Україні ракет, безпілотників і керованих бомб уразили військові цілі - Умєров

Окупанти завдали авіаудару по Миколаївці Донецької області, загинула місцева жителька - МВС

Україні потрібна допомога, щоб підготуватися до російського наступу, - Зеленський

СБУ повідомила про підозру ватажкам "ДНР" за голосування на незаконних виборах

Відбулося надзвичайне засідання Ради Україна-НАТО на рівні послів у зв'язку з обстрілами РФ української критичної інфраструктури

Під обстріл росіян потрапило таксі в Херсоні: водій загинув, двоє пасажирів поранені

"Укрнафта" почала бурити нову свердловину на заході країни

На Київщині 29 березня вдень пориви вітру сягатимуть 20 м/с

Україна та Польща наголосили на необхідності забезпечення українцям можливості відвідувати школи та вивчати український компонент

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА