19:05 09.11.2018

ГПУ склала повідомлення про підозру слідчому РФ, який сфальсифікував кримінальну справу проти П.Гриба

2 хв читати

Генеральна прокуратура України склала повідомлення про підозру російському старшому слідчому в кримінальному провадженні про незаконне притягнення громадянина України Павла Гриба до кримінальної відповідальності на території Росії.

Як повідомляє в п'ятницю прес-служба Генпрокуратури, згідно із зібраною доказовою базою, зазначена особа, обіймаючи посаду старшого слідчого з особливо важливих справ 2 відділення слідчого відділу Управління ФСБ Росії по Краснодарському краю, за відсутності будь-яких об'єктивних доказів причетності громадянина України П.Гриба до вчинення протиправних дій на території РФ, обвинуватила його в скоєнні особливо тяжкого злочину.

"Крім того, за допомогою застосування фізичного та психологічного тиску до нього змусив останнього оговорити себе, тим самим штучно створивши докази його вини в інкримінованому злочині, а також надав Жовтневому районному суду м. Краснодара РФ завідомо неправдиві та недостовірні відомості щодо притягнення як обвинуваченого П.Гриба та оголошення його у федеральний і міжнародний розшук, у результаті чого суд обрав йому запобіжний захід у вигляді тримання під вартою", - йдеться в повідомленні.

У Генпрокуратурі України зазначають, що таким чином російський слідчий сфальсифікував матеріали кримінальної справи стосовно П.Гриба.

"Нині готується запит про міжнародну правову допомогу до компетентних органів Російської Федерації щодо повідомлення зазначеній особі про підозру та проведення з нею низки процесуальних дій", - йдеться в повідомленні.

Досудове розслідування у зазначеному провадженні триває, встановлюють інших осіб, причетних до незаконного притягнення П.Гриба до кримінальної відповідальності.

Як повідомлялося, 28 серпня 2017 року колишній співробітник Держприкордонслужби України І.Гриб заявив, що спецслужби РФ викрали його 19-річного сина Павла під час відвідування Білорусі.

7 вересня стало відомо, що П.Гриб перебуває в слідчому ізоляторі на території РФ, у Краснодарі.

Пізніше МЗС України заявило, що отримало підтвердження про перебування в Краснодарі (РФ) громадянина України П.Гриба, зниклого у Білорусі.

Справу П.Гриба було передано для розгляду до Північно-Кавказького окружного військового суду, його етапували з Краснодара до Ростова-на-Дону. Судові слухання розпочалися в липні, підсудний не визнав своєї провини.

3 липня 2018 року до Північно-Кавказького окружного військового суду надійшла кримінальна справа П.Гриба, обвинувачуваного в злочині, передбаченому ч.1 ст.205.1 (сприяння в терористичній діяльності) Кримінального кодексу РФ.

7 листопада Північно-Кавказький окружний військовий суд продовжив на шість місяців - до 24 квітня 2019 року арешт П.Гриба, обвинуваченого в сприянні тероризму.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

ДБР установило двох військових, які допомагали втекти підозрюваним у вбивстві поліцейського на Вінниччині

Просування російських військ на захід від Авдіївки пришвидшилося – британська розвідка

Ворог завдав авіаудару по промисловому об'єкту в Сумах - ОВА

Естонія передала Україні два патрульні катери

Двоє дітей постраждали внаслідок ворожих ударів по Дергачах - Харківська ОВА

США вже почали постачати боєприпаси Україні, їх буде доставлено протягом кількох днів - Пентагон

ПК "Південь": у Херсонській області знищено розвідувальний БПЛА "Орлан-10", в Одеській - БПЛА "ZALA"

Унаслідок обстрілів на Донеччині загинули п’ятеро людей, вісім поранено

"Укрзалізниця" скасувала зміни в русі поїздів, запроваджені через обстріли Харківщини

Підозрюваного в хабарництві заступника голови Запорізької облради відсторонено від посади - САП

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА