13:13 12.11.2018

Угорщина перенесла видачу паспортів закарпатцям на свою територію - Москаль

3 хв читати
Угорщина перенесла видачу паспортів закарпатцям на свою територію - Москаль

 Влада Угорщини перенесла видачу угорських паспортів громадянам України, котрі проживають у Закарпатській області, до прикордонного міста Кішварда, заявив голова Закарпатської обласної державної адміністрації (ОДА) Геннадій Москаль.

"Нічого не змінилося. Перенесли видачу до сусіднього угорського міста Кішварда. Що змінилося? Люди сіли на електричку, 7 хвилин іде електричка, й вони вже в Кішварді, там приймають. На економіку воно не впливає і не впливає на регіон. В когось є інша думка. Якщо ми йдемо в Європу, і девіз "без кордонів", то що дає подвійне громадянство? На кожному паспорті члена ЄС не пишеться країна, пишеться "Європейський Союз". Ми хочемо в ЄС? Хочемо", - прокоментував ситуацію Г.Москаль в ефірі телеканалу "112.Україна" в понеділок уранці.

За словами голови Закарпатської ОДА, у тих, хто отримує такі паспорти, різні мотиви.

"Багато хто бере для того, щоб знайти роботу, інші беруть, щоб отримати пенсію, треті - щоб возз'єднатися з родичами. Немає таких, щоб усі брали через патріотизм, любов, кожна людина має свої причини. Угорщина не може прийняти таку кількість людей, і вона все робить, щоб ці люди залишилися на території Закарпаття, допомагає їм", - сказав Г.Москаль.

Раніше в українських ЗМІ з'явилася інформація про видачу паспортів Угорщини громадянам України на території консульства Угорщини в Береговому Закарпатської області, а також відповідне відео зі складанням присяги. Після складання присяги, в якій громадяни називають Угорщину своєю батьківщиною і зобов'язуються служити їй, співробітники дипустанови закликають їх приховувати від державних структур України факт отримання угорського громадянства.

3 жовтня міністр закордонних справ України Павло Клімкін заявив, що Україна 4 жовтня направить ноту угорській стороні про необхідність залишити територію України консулу Угорщини в Береговому. У відповідь на це Міністерство закордонних справ Угорщини дало українському консулу 72 години для того, щоб залишити угорську територію.

4 жовтня послу Угорщини в Україні Ерно Кешкеню було вручено ноту про те, що консула Угорщини в Береговому Закарпатської області оголошено персоною нон грата, й він повинен залишити територію України протягом 72 годин.

Після цього на прес-конференції 4 жовтня в Будапешті глава МЗС Угорщини Петер Сіярто повідомив, що МЗС Угорщини дало українському консулу 72 години для того, щоб залишити угорську територію у відповідь на дії Києва. "Українського посла в Будапешті було поінформовано, що один із консулів, які тут працюють, повинен залишити Угорщину протягом 72 годин, це пропорційна відповідь", - сказав глава МЗС Угорщини.

13 жовтня 2018 року міністр закордонних справ України Павло Клімкін повідомив, що Київ найближчим часом видасть агреман на кандидатуру нового посла Угорщини в Україні. "Угорщина запропонувала кандидатуру представника дипломатичного відомства, який має зв'язок із Закарпаттям, і мені навіть Петер Сіярто (глава МЗС Угорщини - ІФ) сказав, що він уже активно вивчає українську. Тобто з призначенням посла питань немає", - сказав П.Клімкін у час своєї поїздки до Ужгорода.

8 листопада угорський дипломат Іштван Ійдярто отримав агреман від Міністерства закордонних справ України на призначення послом у Києві.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Блінкен вважає лише питанням часу використання заморожених активів РФ для України

Діти не повинні гинути від авіаударів у сучасній Європі, ми маємо захистити їх надійним повітряним щитом - Кулеба

В ООН відреагували на ракетний удар РФ по Дніпру: Ці атаки є прикладом зневаги до людського життя і заслуговують на осуд

У Львові викрили лікарку, яка за гроші встановлювала інвалідність військовозобов'язаним - ДБР

Жителя Миколаївщини, який шпигував для ворога за Силами оборони, засуджено до 15 років в'язниці

Україна та Ізраїль на одному боці проти партнерства Росії та Ірану - Єрмак

Очільники НАБУ і САП обговорили з послами G7 інституційну незалежність антикорупційних органів і резонансні розслідування

Кількість постраждалих у Дніпрі зросла до 24 людей - голова ОВА

Зеленський відвідав один із командних пунктів 41 ОМБр, що обороняє Часів Яр

Польські протестувальники продовжують блокувати рух вантажівок у чотирьох ПП - Держмитслужба

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА