13:31 13.11.2018

Росіянина, який воював в "Оплоті", засудили до 10 років позбавлення волі

1 хв читати
Росіянина, який воював в "Оплоті", засудили до 10 років позбавлення волі

Громадянина Російської Федерації, який незаконно прибув на окуповану частину Донбасу, де в складі угруповання "Оплот" воював проти військовослужбовців Збройних сил України та навесні 2017 р. був затриманий, суд засудив до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна, повідомляють у прес-центрі СБУ.

"Оперативники спецслужби встановили, що у лютому 2017 року, піддавшись російській пропаганді, громадянин РФ незаконно прибув до тимчасово окупованого Донецька, де вступив до терористичного угруповання "Оплот". У складі незаконних збройних формувань росіянин зі зброєю в руках охороняв підконтрольні терористам військові об’єкти, облаштовував блокпости бойовиків та здійснював їх патрулювання. Крім того, він збирав інформацію про розташування та кількість сил і засобів антитерористичної операції, брав участь у бойових діях проти українських військових", - ідеться в повідомленні, оприлюдненому на сторінці СБ України в соцмережі Facebook у вівторок.

У квітні 2017 р. українські військовослужбовці затримали росіянина в селищі Миколаївка Донецької області.

За скоєння злочинів, передбачених ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ч.1 ст.263 (незаконне поводження зі зброєю), ч.1 ст.332 (організація незаконного переправлення осіб через держкордон) Кримінального кодексу Україна Орджонікідзевський районний суд Маріуполя призначив бойовику покарання у вигляді десяти років позбавлення волі з конфіскацією майна.

"Вирок набув законної сили", - поінформували в СБ України.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА