14:48 16.11.2018

Кличко зажадав призупинити будівництво готелю на Андріївському узвозі та розробити макет будівлі

2 хв читати
Кличко зажадав призупинити будівництво готелю на Андріївському узвозі та розробити макет будівлі

Міський голова Києва Віталій Кличко зажадав призупинити будівництво скандального готелю на вул. Андріївський узвіз, 14-16, зробити макет будинку та представити його громадськості.

"Наразі будівництво зупиняється, ви готуєтеся до містобудівної ради, готуєте свій проект. Ми, безумовно, підтримуємо вас, щоб ви завершили свій проект, але лише в тому вигляді, який схвалять експерти і громадськість", - звернувся В.Кличко до забудовника на нараді про подальшу долю готелю в п'ятницю.

Він наголосив, що надзвичайно важливо зберегти історичний зовнішній вигляд Андріївського узвозу.

"Зробіть макет, презентуйте його громадськості, щоб всі могли побачити, як це виглядатиме, підготуйте документи, що підтверджують законність, і тоді проект почне рухатися, і ви зможете реалізувати компромісне рішення, яке влаштує всі сторони", - сказав В.Кличко.

Головний архітектор Києва Олександр Свистунов заявив, що створений макет розглянуть на відкритій містобудівній раді.

"Якщо забудовник згоден взяти на себе зобов'язання зі створення макета і вийти на відкриту містобудівну раду для відкритого обговорення з усіма зацікавленими в цьому проекті, почути фахівців, громадськість, то досягнемо згоди", - повідомив О.Свистунов.

Генеральний директор ПП "Маркон" (Київ), яке виступає замовником будівництва, Валерій Павлюк зазначив, що створення макета займе місяць.

"Ми виконаємо всі вимоги для того, щоб уникнути конфліктів протягом будівництва, задовольнимо всі вимоги активістів і київської міської ради. Ми готові йти на компроміси, але лише в рамках законодавства і в рамках домовленостей, а не через ультиматуми", - сказав В.Павлюк.

Як повідомлялося, проект готелю на Андріївському узвозі, 14-16 передбачає 8-поверховий готель (сім поверхів і мансарда) на 182 номери.

Проект готелю включає ресторан, фітнес-центр і паркінг на 25 машиномісць. Площа ділянки становить 0,2 га, загальна площа готелю — 13,6 тис. кв. м. Загальна висота будівлі за проектом становить 30 м, що перевищує максимально допустиму висоту будівель на цій території.

Замовником проекту виступило ПП "Маркон" (Київ), генпідрядником — одеське ТОВ "Кадорр-Україна", що входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group бізнесмена Аднана Ківана.

ПП "Маркон" зареєстровано в 2001 році. Підприємство належить компанії "Кентрон Девеломпент" (Віргінські острови), проте кінцевий бенефіціар відсутній у держреєстрі, а керівником зазначено екс-заступника податкової інспекції Києва Валерія Павлюка.

Статутний капітал компанії становить 34 млн грн.

ТОВ "Кадорр-Україна" (Одеса) входить до інвестиційно-будівельної компанії Kadorr Group одеського бізнесмена сирійського походження А.Ківана. У портфелі групи - понад 40 житлових комплексів, по чотири торговельні та бізнес-центри, а також котеджні містечка в Одесі. Крім того, компанія будує ЖК "Тридцять восьма перлина" на 356 апартаментів на вул. Жилянській у Києві. Запланований термін здачі ЖК - III квартал 2019 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА