Події

У миротворчій місії на Донбасі жінки мають складати значний відсоток

Перший віце-спікер Верховної Ради, представник президента України з мирного врегулювання на Донбасі Ірина Геращенко закликала ПА НАТО підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі, а також участь у ній жінок.

"Традиційно ці дебати збирають велику аудиторію на Асамблеї. Користуючись присутністю великої кількості делегацій, розповіла про участь українок у мирних процесах, про роль жінок-військових і цивільних для відновлення територіальної цілісності і суверенітету України", - прокоментувала І.Геращенко в Фейсбук в неділю свою участь в дискусії "Жінки. Мир. Безпека", яка проходила в рамках дев'ятої сесії ПА НАТО в Галіфаксі (Канада).

Вона зазначила, що українські жінки платять найвищу і найстрашнішу ціну за російську агресію, розв'язану проти України.

"Більше 1,5 тис. вдів, більше 2250 мам, які втратили синів ... Розповіла про юних медсестер і жінок-військових, убитих російськими найманцями, про жінок, які залишаються заручниками на окупованому Донбасі за проукраїнську позицію. Наголосила, що Донбас і особливо Крим, залишаються закритими для моніторингових місій, ми не можемо повною мірою фіксувати всі порушення прав людини там, в тому числі, сексуальні злочини", - написала І.Геращенко.

Представник України в гуманітарній підгрупі ТКГ у Мінську закликала підтримати ініціативу України щодо миротворчої місії на Донбасі.

"Було б добре, щоб у миротворчій місії жінки становили значний відсоток", - зазначила І.Геращенко.

Крім того, політик розповіла, що під час дискусії, сторони обмінялися думками щодо активізації ролі жінок у миротворчих процесах зі спеціальним представником Генсека НАТО з питань жінок, миру, безпеки Клер Хатчинсон, яка нещодавно відвідувала Україну.

 

 

Реклама
Реклама

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

ОСТАННЄ