14:42 21.11.2018

Протестувальники у середу блокували дороги в 20 місцях в 15 областях

3 хв читати

Державне агентство автомобільних доріг ("Укравтодор") повідомляє, що протестувальники (проти ухвалення законопроектів №8487 і №8488) блокували в середу рух автошляхами державного значення в 20 місцях ув 15 областях України.

Як повідомляється на офіційному сайті держагентства, станом на 12.00 тривали акції протесту з частковим блокуванням руху автотранспорту у Волинській області на 140 км дороги М-19 "Доманове - Ковель - Чернівці" (с. Княгининок Луцького району), у Житомирській на 126 км траси М-06 "Київ - Чоп" (поворот на с. Гадзинка) і 144 км траси М-07 "Київ - Ковель - Ягодин" (поворот на Грозине) шляхом руху пішохідними переходами.

У Київській області перекривали рух на 76 км траси М-03 "Київ - Харків - Довжанський" і 79 км дороги М-05 "Київ - Одеса" з періодичним пропуском транспорту. У Кіровоградській області перекривали дорогу Н-14 Олександрівка - Кропивницький - Миколаїв на 76 км (с.Степне).

У Львівській області трасу М-06 Київ - Чоп перекривали в двох місцях - на 500 км (с. Старий Милятин Буського району) та 585 км (с. Розвадів Миколаївського району). В Одеській області перекривали трасу М-05 Київ - Одеса на 450 км (в 50 км від Одеси), в Полтавській - трасу М-03 "Київ - Харків - Довжанський" на 332 км шляхом руху пішохідним переходом.

У Рівненській області перекривали трасу М-06 "Київ - Чоп" на 322 км (у АЗС "Сокар") і трасу М-07 "Київ - Ковель - Ягодин" на 307 км. У Сумській області була акція протесту з перекриттям на 221 км дороги Н-07 "Київ - Суми", у Тернопільській - на 154 км траси М-12 "Стрий - Тернопіль - Кропивницький", у Харківській - на 472 км дороги М-03 "Київ - Харків - Довжанський "(смт Пісочин), у Херсонський - на 206 км дороги М-14 "Одеса - Мелітополь - Новоазовськ" і 57 км дороги Р-47 "Херсон - Нова Каховка - Генічеськ".

У Хмельницькій області протестувальники перекривали Н-03 "Житомир - Чернівці" на 285 км (с.Смотрич, Кам'янець-Подільського району), у Чернівецькій - на 303 км тієї ж догори (с.Атаки Хотинського району), в Чернігівській перекривали автодорогу М- 01 "Київ - Чернігів - Нові Яриловичі" на 223 км (біля КПП "Нові Яриловичі).

За даними "Укравтодору", початок акцій протесту припав на проміжок з 10:30 до 11:15.

Пізніше надійшла інформація про припинення деяких акцій, зокрема, у ПП "Нові Яриловичі".

Крім того, в Держагентстві нагадують, що протестувальники проти встановлених тарифів на газопостачання в м.Сміла Черкаської області проводять з 19 листопада свою акцію на км 207 автошляху Н-01 "Київ - Знам'янка" на виїзді зі Сміли в напрямку Знам'янки.

Водночас у Національній поліції повідомляють, що рух на автодорогах через блокування доріг водіями нерозмитнених автомобілів, залишається частково обмеженим у 7 областях: Волинській (с.Княгинин, траса М-19), Житомирській (с.Грозине, М- 07; с.Березина, М-06), Кіровоградській (с.Степне, Н-14), Львівській (с.Розвадів і с.Милятин, М-06), Одеській (Біляївський район, с.Дачне, М-05) , Полтавській (м.Кременчук) і Чернігівській областях (ПП "Яриловичі, М-01). Сумарна кількість учасників становить понад тисячу осіб.

Як повідомлялося, громадська організація "Авто Євро Сила" анонсувала на 20 серпня проведення акцій громадянської непокори в кожній області України з вимогою скасування законопроектів №8487 і №8488 про внесення змін до Податкового кодексу, що знизить акциз на легкові автомобілі, оскільки ті передбачають скасування коефіцієнта віку в розрахунку вартості акцизу.

У вівторок учасники протесту власники автомобілів з європейської реєстрацією перекрили кілька доріг державного значення в 16 областях. На наступний день в "Укравтодорі" повідомили про завершення акцій протесту з перекриттям доріг у 9 областях і продовження у 7.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

"Укрзалізниця" продовжила маршрут Dnipro City Express до міста Синельникового

Сирський про потребу в "мобілізації 500 тис.": Після аудиту це число суттєво зменшено

Приїждже російське населення повинне буде виїхати з Криму й інших окупованих територій - Ташева

У суботу в Україні буде сухо, лише на сході вночі невеликий дощ, удень 16-21° тепла

Із 1 квітня вартість транспортної картки в Києві зросте до 75 грн

2,1 тис. закладів культури залишаються на тимчасово окупованих територіях із 2022 року

Під час атаки РФ на об'єкти "Нафтогазу" обійшлося без постраждалих і серйозних пошкоджень - Чернишов

Арка дружби народів у Києві належить до символіки російської імперської політики й підлягає повному демонтажу - УІНП

На Дніпропетровщині пошкоджено енергетичні об'єкти у трьох районах, поранені шестеро людей, серед них 5-річна дитина

Україна підписала зі США угоду про відтермінування виплат за держборгом

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА