18:32 21.11.2018

МАУ сумнівається в достатньому попиті на авіаперевезення в Україні для масштабної експансії лоукостів

3 хв читати
МАУ сумнівається в достатньому попиті на авіаперевезення в Україні для масштабної експансії лоукостів

Авіакомпанія "Міжнародні авіалінії України" (МАУ) відзначає недостатність попиту на авіаперевезення на українському ринку для успішної експансії лоукост-авіакомпаній.

"Попит на перельоти з України поки що недостатньо високий, про що свідчать показники пасажиропотоків", - заявив віце-президент МАУ з комерції Сергій Фоменко у відповідь на запит агентства "Інтерфакс-Україна".

Він зазначив, що великі мережеві перевізники - Lufthansa, Austrain Airlines, Turkish Arilines, LOT, Air France/KLM, British Airways, Qatar - на інших ринках перевозять на своїх рейсах більше трансферних пасажирів, ніж прямих. Як і МАУ в Україні - частка транзиту постійно зростає і на сьогодні перевищує 50%.

За його словами, в Україні також є досить сильний попит на туристичні поїздки, проте він задовольняється чартерними рейсами, оскільки такі мандрівники вважають за краще відпочивати за системою "все включено".

"Є ще нечисленна категорія туристів, які самостійно планують свої подорожі. Але їх поки що мало, оскільки навіть за можливості знайти дешевий переліт в Європі іноді непросто підібрати недороге житло та харчування. Існує попит з боку студентів, які навчаються в іноземних вишах, і трудових мігрантів, які літають приблизно двічі на рік, і їх можна часто зустріти на борту літака бюджетної авіакомпанії", - зазначив С.Фоменко, окреслюючи можливу аудиторію авіакомпаній-лоукостерів в Україні.

Водночас віце-президент МАУ з комерції вважає позитивним моментом в експансії лоукостів в Україні те, що вони допоможуть у справі популяризації країни як туристичного напрямку для іноземців.

"МАУ робить це вже багато років, і тепер до цього процесу підключаються бюджетні перевізники, на чиїх рейсах більше зарубіжних пасажирів", - зазначив він.

Як повідомлялося, Wizz Air у середу повідомив про плани відновити роботу української дочки в 2019 році, а також до 2025 року інвестувати $2,5 млрд для збільшення українського авіапарку з нинішніх 4 до 20 нових літаків Airbus A320 та Airbus A321 і пасажиропотоку до 6 млн людей. Wizz Air у січні-жовтні 2018 року перевезла на рейсах до/з України понад 1,2 млн пасажирів, що в 2,1 раза більше, ніж за аналогічний період 2017 року.

Днем раніше Ryanair, що розпочав польоти в Україну у вересні цього року зі своїх європейських баз, заявив про намір відкрити в 2019 році п'ять нових рейсів з України, а також за три-п'ять років інвестувати в країну $1,5 млрд, наростивши флот до 15 літаків і пасажиропотік до 5 млн людей.

Авіакомпанію МАУ засновано в 1992 році. Згідно з даними системи розкриття інформації НКЦПФР і держреєстру, 100% прямо або опосередковано контролює кіпрська "Онтобет Промоушінз Лімітед", бенефіціарів якої не розголошують. Водночас, за словами голови наглядової ради МАУ Арона Майберга, одним із кінцевих бенефіціарів авіакомпанії є олігарх Ігор Коломойський.

МАУ з її авіапарком у 45 літаків за дев’ять місяців 2018 року перевезла понад 6 млн пасажирів, що на 15% перевищило аналогічний показник 2017 року.

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Окупанти вдарили по Харкову, пошкоджено нежитлову цивільну інфраструктуру

Серед постраждалих у ДТП за участю голови Броварської РДА: 32-річна мати з донькою 2,5 років

РФ атакує Україну ракетами, зокрема "Кинджалами", підвищений рівень загрози ударів у кількох областях

НБУ перерахував до держбюджету 38,64 млрд грн прибутку за 2023 р.

Бельгія прискорює постачання F-16, можливо, перші винищувачі передадуть Україні до кінця 2024 року

Іспанія надасть Україні ракети для Patriot, снаряди, готує до передачі танки Leopard

Міноборони Данії: Підготовка українських пілотів просувається, мета – передати Україні перші літаки F-16 влітку

Канада виділить ще 13 мільйонів канадських доларів на чеську ініціативу щодо закупівлі снарядів для України

Посольство України в Словаччині передасть ДСНС чотири підводні дрони для гуманітарного розмінування

Глава Пентагону про Patriot для України: Ми продовжуємо працювати над цим питанням дуже серйозно

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА