06:43 22.11.2018

У Запоріжжі створено соцтаксі для дітей-інвалідів

1 хв читати
У Запоріжжі створено соцтаксі для дітей-інвалідів

У Запоріжжі створено соціальне таксі для дітей з інвалідністю, які не можуть пересуватися самостійно, повідомили в прес-службі Запорізької міської ради.

За інформацією Запорізького міського територіального центру соціального обслуговування, послуга "Соціальне таксі" створена в Запоріжжі для дітей з інвалідністю, які мають захворювання органів опорно-рухового апарату, які не можуть самостійно пересуватися або пересуваються за допомогою милиць або в інвалідному візку.

Таким чином, близько 1 тис дітей з особливими потребами (30-40% від 3 тис. дітей з інвалідністю, які проживають в Запоріжжі) зможуть безкоштовно дістатися до реабілітаційного центру або медичного закладу в спеціально пристосованому автомобілі.

У центрі соціального обслуговування є два автомобілі, спеціально оснащених для перевезення людей з інвалідністю. Машини мають підйомники і перила, вони можуть перевозити двох чоловік в інвалідних колясках одночасно.

Наразі "соціальне таксі" працює в Запоріжжі в тестовому режимі.

Створенню цієї послуги для людей з інвалідністю передувала петиція про створення соціального таксі в Запоріжжі, опублікована в січня 2018 на сайті міської ради громадською організацією. У лютому депутати Запорізької міськради підтримали народну ініціативу.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Літаки F-16 почнуть прибувати в Україну цього року разом із навченими пілотами та обслуговуючим персоналом - глава Пентагону

У Києві терміново евакуйовують пацієнтів двох лікарень, зокрема дитячої, через загрозу російського ракетного удару по них - КМДА

Глава Пентагону на "Рамштайн-21": Ми приділимо особливу увагу посиленню протиповітряної оборони України

Зеленський звільнив Яковця з посади командувача Сил підтримки ЗСУ і призначив головою адміністрації Державної спеціальної служби транспорту

На Херсонщині ворожий БПЛА атакував цивільне авто, постраждав чоловік - ОВА

Чергову партію українського зерна доправлено до Судану - Зеленський

Команда Трампа готує пропозиції для послаблення незалежності ФРС - WSJ

СБУ і Нацполіція затримали в трьох областях України торговців трофейною зброєю

Міністра Сольського звільнили з-під варти, він знову виконує свої обов'язки

До Києва прибула новопризначена глава МЗС Латвії

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА