20:38 24.11.2018

Українські військові звільнили ще один населений пункт на Світлодарській дузі

2 хв читати
Українські військові звільнили ще один населений пункт на Світлодарській дузі

Військовослужбовці Збройних сил України в суботу звільнили черговий населений пункт на Донбасі, повідомили в прес-центрі штабу операції Об'єднаних сил.

"На виконання рішення командувача об'єднаних сил генерал-лейтенанта Сергія Наєва, Сили спеціальних операцій під прикриттям підрозділів 72-ї бригади і у взаємодії з саперами провели перевірку і зачистку населеного пункту Розсадки, що знаходиться на Світлодарській дузі", - йдеться в повідомленні на сторінці штабу в Фейсбук у суботу ввечері.

В інформації підкреслено, що незважаючи на ворожий обстріл і смертельну небезпеку, бійці ССО під самим носом бойовиків підняли український прапор.

"Спецназівці готувалися до проведення операції більше місяця. Саме місяць тому, розвідка виявила в селищі окупантів", - сказано в повідомленні.

Відзначається, що в період кривавих боїв за Дебальцеве, поруч з Розсадками проходив один з маршрутів, по якому захисникам України підвозили провізію, медикаменти і боєприпаси.

У штабі також нагадали, що населений пункт раніше вже зачищали бійці ЗСУ, проте, через складність забезпечення і близькості позицій ворога обладнати там повноцінні позиції було неможливо.

"Розсадки були під нашим вогневим контролем, хоча і знаходилися в "сірій зоні". Останнім часом, знахабнілі бойовики проклали в селище "дорогу життя" і вели з села обстріли, а за день до зачистки використовували поблизу Розсадок протитанкові керовані ракети (ПТКР). Щоб виключити дії окупантів і виключити перебування там бойовиків, селище зачистили саме бійці ССО. Вони, підготовлені і досвідчені, не раз довели, що є елітою українського війська, за будь-яких обставин, дадуть відсіч як російським окупантам, так і їх найманцям", - зазначено в повідомленні.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

Боррель: Росія становить для ЄС екзистенційну загрозу

МАГАТЕ повідомило про чергову атаку майданчика ЗАЕС безпілотником

Окупанти двічі обстріляли прикордонний Вовчанськ, поранено чоловіка

Зеленський із віцепрем'єром німецького уряду Габеком обговорив постачання ППО та спільні оборонні проєкти

Україна почала переговори з Чехією про укладення угоди з безпеки

Не лише Нідерланди готові просто зараз купити батарею Patriot для України - Кулеба

Столтенберг: У НАТО вже зібрали інформацію про наявні засоби ППО, зокрема Patriot, працюючи із союзниками над тим, щоб передислокувати ці системи в Україну

Рютте: Європейські країни, які мають Patriot, розглянуть власну потребу в цих системах із метою передачі їх Україні

Юрфірма "Ілляшев та Партнери" ініціювала антидемпінгове розслідування щодо імпорту в Україну сірників з Індії та Пакистану

Кулеба: Такої інтенсивності роботи від партнерів з надання ППО не було від початку повномасштабного вторгнення

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА