20:16 25.11.2018

Україна звернеться до Радбезу ООН через дії Росії в Чорному і Азовському морях

2 хв читати
Україна звернеться до Радбезу ООН через дії Росії в Чорному і Азовському морях

Україна звернеться до Ради безпеки ООН у зв'язку з агресією російських прикордонних кораблів щодо групи українських суден у Чорному і Азовському морях, повідомив постійний представник України при ООН Володимир Єльченко.

"За дорученням президента негайно звертаємося до Ради безпеки ООН. Зухвалу поведінку агресора можна зупинити тільки спільними скоординованими зусиллями!", - написав В. Єльченко на своїй сторінці в Твіттер у неділю.

Як повідомлялося, раніше в Військово-морських силах Збройних сил України повідомили, що прикордонні кораблі РФ у неділю здійснили агресію проти кораблів ВМС ЗСУ, які здійснювали плановий перехід з порту Одеси в порт Маріуполь Азовського моря. В інформації уточнюється, що російський прикордонний корабель "Дон" здійснив таран українського рейдового буксира, в результаті якого було пошкоджено головний двигун корабля, обшивка і леєрне огородження, втрачений рятувальний пліт.

Пізніше російська сторона закрила Керч-Єнікальський канал для судноплавства, перекривши суховантажем біля Керченського мосту. Були оприлюднені фотознімки великого суховантажу, який стоїть поперек протоки під судноплавною аркою Кримського моста в супроводі ще кількох суден.

Пізніше в ЗМІ з'явилася інформація з супутніми знімками, що суховантаж відійшов і пропустив під аркою три судна, включаючи катери, проте згодом виявилося, що це не група українських суден, які чекали проходу каналом, а катери берегової охорони РФ. Українські ж судна залишаються в акваторії Чорного моря, за даними прикордонної служби ФСБ РФ - навпроти с.Завітне на південь від Керченського моста.

Після початку руху на вихід корабельної групи ВМС ЗС України з Керченської протоки російські кораблі і катери почали переслідування і в ультимативній формі вимагають зупинитися під загрозою застосування зброї.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА