07:13 28.11.2018

На реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини в Києві в 2019-2021 заплановано 74,3 млн грн

2 хв читати
На реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини в Києві в 2019-2021 заплановано 74,3 млн грн

Депутати Київської міської ради погодили затвердження міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини м.Києва на 2019-2021 роки", на реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини виділять 74,3 млн грн, повідомили в прес-службі Київської міськдержадміністрації.

"Усього на заходи з охорони і збереження культурної спадщини протягом наступних трьох років передбачено 247,7 млн грн. Київ виділяє 102,7 млн грн, інші (кошти - ІФ) будуть залучати з інших джерел. У разі необхідності щорічно при формуванні бюджету, витрати можемо збільшувати. Зараз чи не найбільшу суму закладено на реставрацію і розвиток об'єктів культурної спадщини - 74,3 млн грн", - цитує голову постійної комісії Київради з питань бюджету Андрія Страннікова прес-служба ради.

На засіданні постійної комісії Київської міської ради з питань бюджету та соціально-економічного розвитку депутати погодили затвердження міської цільової програми "Охорона та збереження культурної спадщини м.Києва на 2019-2021 роки". Вона розроблена для проведення перевірки стану об'єктів культурної спадщини і передбачає швидке реагування на різноманітні загрози щодо їх збереження.

Згідно з документом, заплановано реставрацію та розвиток пам'ятників, викуп аварійних об'єктів, контроль за їх належним утриманням та збереженням. Один з основних напрямків програми - популяризація історико-культурної спадщини для залучення туристів.

Крім того, значну увагу в програмі приділено посиленню відповідальності за порушення законодавства з охорони пам'яток. Також планується розробка пам'ятко-охоронної документації. Йдеться про визначення меж та режимів використання зон охоронних пам'яток культурної спадщини і комплексів місцевого значення.

"Зараз у Києві налічується 2415 пам'яток. І наше завдання - збереження історико-містобудівного середовища та об'єктів культурної спадщини столиці. Саме з цією метою ми плануємо створення нового комунального закладу "Центр консервації предметів археології". Він перебуватиме в сфері управління новоствореного Департаменту охорони культурної спадщини виконавчого органу Київради. На це протягом трьох років ми плануємо витратити 2,1 млн грн", - розповів директор Департаменту охорони культурної спадщини Олександр Никоряк.

В інформації зазначається, що міську цільову програму "Охорона і збереження культурної спадщини м.Києва на 2019-2021 роки" депутати планують розглянути на одному з пленарних засідань Київради.

 

 

ЩЕ ЗА ТЕМОЮ

РЕКЛАМА

ОСТАННЄ

У Харкові затримали охоронця ТРЦ, який коригував ворожі удари по місту й хотів навести окупантів на базу спецпідрозділу ГУР

У Дніпрі судитимуть організаторів і членів злочинної групи з продажу наркотиків, до якої входили правоохоронці

Харків і прилеглі населені пункти залишилися без цифрового ТБ - Синєгубов

У Литві стартують масштабні маневри німецької армії, в країні одночасно відбуваються ще три великі військові навчання

Унаслідок обстрілів у Покровському районі загинули дві людини, ще одну поранено

Чинного міністра підозрюють у заволодінні державною землею - НАБУ

Імовірність успішного наступу РФ на Харків дуже мала, якщо Україна швидко отримає військову допомогу США, - ISW

Окупанти за добу завдали понад 500 ударів по шести населених пунктах Запорізької області

Дев'ятеро людей постраждали в результаті ворожої атаки "шахедів" Одеси

Сирський обговорив ситуацію на полі бою із литовським колегою

РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА
РЕКЛАМА

UKR.NET- новости со всей Украины

РЕКЛАМА